Designakatemia hakee muotoilijoita

Ornamo / Designmuseo

Uusimaa

Contact person

Petra Ilonen

+358 50 495 2392

Designakatemia hakee muotoilijoita helsinkiläiskouluihin

 
Designakatemia on Ornamon ja Designmuseon yhteinen hanke, joka on vuodesta 2010 vienyt ornamolaisia muotoilijoita kouluihin. Designakatemian muotoilukurssien tarkoituksena on kehittää muotoilukasvatuksen ja muotoiluoppimisen avulla oppilaiden ongelmanratkaisukykyä, vuorovaikutusta ja tunnetaitoja sekä vahvistaa koulujen kestäviä arvoja, inklusiivisuutta ja turvallisten tilojen luomista kouluympäristöissä. 

Designakatemia hakee nyt kolmea muotoilijaa suunnittelemaan ja vetämään muotoilukursseja kolmeen eri helsinkiläiskouluun syksyllä 2024. Muotoilijan vetämän kurssin pituus on yhteensä 12 oppituntia, jonka lisäksi työhön kuuluu kurssin sisällön suunnittelu.  Työstä maksetaan 1 600 euroa joko laskulla tai työsuorituksena. Haku on avoin Ornamon jäsenille.  

Muotoilija luo koulun opintosuunnitelmaan istuvan muotoilukurssin, jonka kantavana teemana on empaattinen muotoiluoppiminen.  Muotoilukurssin suunnittelussa voi käyttää avuksi Designakatemian ja Opinkirjon luomia valmiita työkaluja.  

Kurssin sisältö raportoidaan Designakatemian käyttöön. Tuotettu opetussuunnitelma ja siihen liittyvä materiaalit jäävät hankkeelle sekä muotoilijan ja koulun hyödynnettäviksi.  Aiempaa kokemusta lasten kanssa työskentelystä ei edellytetä.  

Kurssi sovitetaan opintoihin yhteistyössä opettajien kanssa. Koulu- ja museoyhteistyöstä vastaa Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon museopedagogi Hanna Kapanen. Lue Hannan blogi muotoiluoppimisesta täällä.  

Tunnistitko itsesi kuvauksesta? Hae mukaan!  

Täytäthän hakukaavakkeen viimeistään sunnuntaina 2.6.2024.  

HAKUKAAVAKE
 
Ornamossa hanketta luotsaa muotoilun asiantuntija Petra Ilonen, johon voit olla yhteydessä hakuun ja Ornamon jäsenyyteen liittyen. Puh. +358 50 495 2392 petra.ilonen@ornamo.fi