Antti-Johan Kettunen

  • Asiakaskokemuksen muotoilu
  • Kaupunkimuotoilu
  • Palvelumuotoilu
  • Muotoilija
  • Uusimaa

Design Forum Finland

  • Kokenut

Minulla on yli 20 vuoden muotoilutausta tuotemuotoilijana, valmistuin palvelumuotoilijaksi 2021. Tämän lisäksi olen kiinnostunut ux/ui designista, minua kiehtoo ihmisten arjen helpottaminen.

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Design Forum Finland

Projektiassistentti

2023 – nykyhetki

Freelancer

2022 – 2023

Outo Muoto tmi

Yrittäjä

2011 – 2016

Koulutushistoria

Metropolian Ammattikorkeakoulu

Muotoilija (Yamk)

2020 – 2021

Kuopion Muotoiluakatemia

Muotoilija (Amk)

2001 – 2005

Työnäytteet

Palvelumuotoilu

2022

Tein selvityksen Hok-Elannolle kuinka he voisivat parantaa työhyvinvointia työntekijöiden keskuudessa.

Ajatus selvitykseen lähti siitä, että yhä useampi tyytymätön työntekijä vaihtaa työpaikkaa. Kun työntekijä lähtee, hänen mukanaan lähtee myös ammattitaitoa ja -tietoa, joka ei välttämättä välity eteenpäin. Selvityksen perusteella pystyttiin osoittamaan, että työhyvinvointiin puuttumisella varhaisessa vaiheessa voidaan vähentää vaihtuvuutta työntekijöiden parissa.

Service Design

Käyttökokemusmuotoilu

2022

Mikä on Outdoors? Se auttaa sinua löytämään helpot reitit ja nauttimaan luonnosta, olipa se sitten metsässä tai kaupungin puistossa. Tyypillinen käyttäjä on 30-60 vuotias mies tai nainen.

Opiskelin Ux designia Googlen järjestämällä onlinekurssilla. Outdoors! oli minun viimeinen projektini ja tässä oli tarkoitus oppia Mobile First -metodi. Käytin tässä Adobe XD, Canva, Miro, kynää ja paperia. Voit lukea lisää koko projektista verkkosivuiltani.

BrändäysCustomer journey mapFigmaGraafinen suunnitteluKonseptisuunnitteluKäyttäjäpersoonaKäyttäjätutkimusMiroPersoonatService DesignUI designUX Design

Käyttöliittymäsuunnittelu

2022

Tämä projektin tarkoitus oli suunnitella alusta uudelle asiakkaalle. Projekti oli osa hakuprosessiani Nordea pankkiin. Käytin tässä omaa kokemustani liikemaailmasta ja luovasta suunnittelusta

Aikataulu hakuprosessilla oli tiukka. Minun piti suunnitella uusi alusta Nordealla yhden viikon aikana. Hyödynsin tässä opinnäytetyötäni Sok:lle, jonka aiheena oli uusien asiakkaiden hankinta. Pankin tai osuuskaupan asiakashankinta ei eroa toisistaan merkittävästi, molempien ajatuksena on tuottaa hyödykkeitä asiakkaalle ja hyötyä siitä itse samalla.

Business designFigmaMiroService DesignUI designUX Design

Kaupunkimuotoilu

2022

Projektin idea lähti siitä miten koirapuistot palvelevat koiria, jotka haistelevat ja tutkivat. Miten koirapuistoja voisi kehittää palvelumuotoilun keinoilla kaikille koirille ja heidän omistajilleen.

Tein tutkimuksen, jonka perusteella lähin tutkimaan koirapuistoja Helsingissä. Tutkimuksen tulosten perusteella lähdin pohtimaan miten koirapuistoja voisi paremmin kehittää, kävin myös tutkimassa paikan päällä eniten ääniä saaneista puistoista, joissa koirat ja heidän omistajansa käyvät. Vastaajat toivoivat parempaa valaistusta, vesipistettä, aktivointia ja turvallisuusetikettiä. He myös arvostavat varjoa, puhtautta ja koirapuiston eteistä. Vastaajat arvostavat myös sosiaalisia toimintoja kuten rotutreffejä, iltatapaamisia ja ohjausta. Voit lukea lisää verkkosivuiltani projektista!

HavainnointiKäyttäjätutkimusMiroPalvelupolkuPrototypointiService Design

Käyttöliittymäsuunnittelu

2023

DFF:n verkkosivujen uudistaminen oli ensimmäinen tehtäväni aloittaessani työt toimistolla.

Uusille verkkosivuille oli tarve. Tarkoituksena oli tehdä lähestyttävämmät uudella ilmeellä oleva sivusto. Pääsin osallistumaan kehitystyöhön ux/ui osaamiseni kautta. Tämä oli ensimmäinen kertani myös WordPressin parissa. Tehtäviini kuului kerätä vanhoilta sivuilta dataa, tarkistaa Figman wireframet, antaa ehdotuksia uusista sivuista ja päivittää jatkossa Tietopankkia ja tapahtumia.Sivuston varsinaisesta rakentamisesta vastasi Redandblue -toimisto.

FigmaMind MapMiro

Työkalut ja menetelmät

Service Design
Brändäys
Customer journey map
Figma
Graafinen suunnittelu
Konseptisuunnittelu
Käyttäjäpersoona
Käyttäjätutkimus
Miro
Persoonat
UI design
UX Design
Business design
Havainnointi
Palvelupolku
Prototypointi
Mind Map

Lisää samankaltaisia profiileja

Sini Kuusisto
Sini Kuusisto
Sisustusarkkitehtuuri
Rapp Aino
Rapp Aino
Teollinen muotoilu
Meira Rauta
Meira Rauta
Korumuotoilu