Elina Aalto

  • Julkinen taide
  • Kalustesuunnittelu
  • Muotoilukasvatus
  • Sisustusarkkitehtuuri
  • Muotoilija
  • Uusimaa
  • Kokenut

Elina Aalto on omassa suunnittelutoimistossaan työskentelevä muotoilija ja sisustusarkkitehti. Aalto+Aalto on erikoistunut paitsi tuotemuotoiluun, myös näyttelyarkkitehtuuriin ja muuhun tilasuunnitteluun sekä yrityksille, museoille ja muille laitoksille sekä yksityisille. Elinan työ on palkittu mm iF Gold Awardilla ja Vuoden nuori muotoilija palkinnolla sekä vuoden ympäristötaidekohde-palkinnolla .

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Koulutushistoria

Taideteollinen korkeakoulu

Taiteen maisteri

1998 – 2000

Taideteollinen korkeakoulu

Taiteen kandidaatti

1995 – 1998

Työnäytteet

Kiinalaiselle kalustevalmistajalle Wowdsgn:lle suunniteltu tarjoiluvaunu ja sivupöytä

Näyttely pohtii ihmisen ja maaperän suhdetta taiteen ja materiaalitutkimuksen kautta. Näyttelyarkkitehtuuri korostaa näyttelyn tutkivaa-luonnetta luomalla tilasta laboratoriomaisen valmoisen tilan, jota elävöittää punasaviharkoista kootut jalustat.

Yhteistyössä

Riikka Latva-Somppi

Messu- ja näyttelykonsepti kaiutinvalmistaja Genelecille. Konsepti tarjosi skaalattavia ja muokattavia elementtejä ja tilaratkaisuja eri luonteisiin ja eri kokoisiin esittelyihin. Valitut materiaalit ja aiheet viestivät yrityksen tarinaa ja arvoja.

Näyttelyarkkitehtuuri HAM:in kokoelmiin kuuluvasta tekstiilitaiteesta. Arkkitehtuuri jakoi näyttelysalin kaupunkitilaa muistattavaksi tilasarjaksi, joka alleviivasi näyttelyn teemaa; kodin ja yhteiskunnan välistä suhdetta.

iittalalle suunniteltu pinoutuva kannellinen säilytyslaatikko, jonka esikuva on perinteisessä vakka-rasiassa.

Latvialaiselle kalustevalmistajalle suunniteltu puinen ulkokalustesarja, joka sisältää tuoleja, penkkejä ja erikokoisia pöytiä.

Cumula on valaisin joka leikkii odotuksillamme siitä, miltä funktionaaliset esineet näyttävät ja tuntuvat. Sen visuaalinen hahmo, identtisten kaarien muodostama kasauma, paljastaa toiminnallisuuden vasta lähemmin tarkasteltuna. Esineen sisäinen materiaalisuus on kätketty pehmeän ihon alle, mikä antaa sille odottamattoman taktiilisen ominaisuuden. Valaisin suunniteltiin Fiskarsin Hidden-kesänäyttelyyn vuonna 2022.

Henkilökohtainen taideprojekti, joka tutkii pajun kuorta materiaalina. Hylätyltä kaivosalueelta kerätty muovinen sytytyslanka on punottu yhteen pajun kuorella. Arvottomat materiaalit, joista toinen on ollut osa alueen tuhoa ja toinen sen hiljalleen tapahtuvaa elpymistä punotuvat yhteen ja muuttuvat joksikin muuksi.

Yhteistyössä

Riikka Latva-Somppi

Lisää samankaltaisia profiileja

Leena Fredriksson
Leena Fredriksson
Graafinen suunnittelu
Anna Tiula
Anna Tiula
Asiakaskokemuksen muotoilu
Hannaliisa Johnson
Hannaliisa Johnson
Liiketoimintamuotoilu
Jukka Jokinen
Jukka Jokinen
Teollinen muotoilu
Ira Heikkinen
Ira Heikkinen
Muotisuunnittelu
Niina Hiltunen
Niina Hiltunen
Tekstiilitaide