Aino Kaisto

  • Tekstiilisuunnittelu
  • Muotoilija
  • Käsityöläinen
  • Uusimaa
  • Opiskelija

Olen muotoilija ja tekstiilisuunnittelija Helsingistä. Vahvuusalueitani ovat erityisesti kuosi- ja neulesuunnittelu. Neulottujen materiaalien parissa tykkään neulerakenteiden suunnittelusta: neuleen tekniikka ja matemaattisuus kiehtovat minua.

Inspiroidun luonnossa ja luonnosta, ja vihreät arvot ovatkin minulle tärkeitä. Suunnittelijana olen joustava, määrätietoinen ja eteenpäin menevä. Innostun herkästi ja tykkään kokeilla uusia tapoja luoda. Tyylini on melko minimalistinen ja ajaton.

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Koulutushistoria

Päivitetty 1/2024

Metropolia AMK

Tekstiilisuunnittelija

2021 – nykyhetki

Gradia

Tekstiiliartesaani

2019 – 2021

Työnäytteet

2022

Teollisesti kudottu viltti

Kudotut tekstiilit ja tuotannonsuunnittelu -kurssilla teemana oli matka, retki tai reissu. Tämän pohjalta valitsin itselleni aiheeksi ”Metsäretken meren äärelle”, jonka kautta tutkin erilaisia luonnosta löytyviä muotoja: veden pintaa ja järven pohjaa. Havina-viltti on saanut inspiraationsa näistä muodoista. Viltin sidos täytyi suunnitella yhdessä parin kanssa, joten tämä sidos ei ole täysin omaa kädenjälkeäni. Viltti on kudottu teollisesti Hämeenlinnassa TaTe-Teamilla.

2023

Teollisesti neulottu viltti

Neulotut tekstiilit ja tuotannonsuunnittelu -kurssilla suunnittelin tämän viltin, joka neulottiin teollisesti Tuusulassa Kutomo Holopaisella. Halusin suunnitella vilttiin jonkun melko ajattoman ja abstraktin kuosin ja lopulta sain inspiraation eräästä kauan aikaa sitten nappaamastani kuvasta, jonka olin ottanut veden pinnassa näkyneistä kuvioista.

2023

Neulotut tekstiilit ja tuotannon suunnittelu -kurssilla suunniteltu ja valmistettu villapaita

Neulotut tekstiilit ja tuotannonsuunnittelu -kurssilla suunnittelin ja valmistin tämän Vohveli-villapaidan elektronisella neulekoneella. Kurssilla opeteltiin erilaisia neuletekniikoita, kuten kertosilmukka, jättösilmukka, kirjoneule ja lankapitsi neulekonetta käyttäen.Kurssin mittaan innostuin jättö- ja kertosilmukoiden käyttämisestä struktuurin luomisessa neuleeseen ja päätinkin käyttää jompaa kumpaa tekniikkaa villapaidassa. Tein paljon kokeiluja ja lopulta inspiroiduin tyttäreni villatakissa olevasta vohvelimaisesta pintaneuloksesta. Syntyi vohveli-neulos, joka nimensä mukaan näyttää ihanan kuohkealta vohvelilta sen kolmiulotteisuuden vuoksi.

2022

Kuosimallisto R-Collectionille

R-Collectionin antaman toimeksiannon perusteella suunnittelin kaupallisen kuosimalliston keväälle/kesälle 2023 luontoaiheisella teemalla. Kuosit suunniteltiin kolmeen vapaavalintaiseen R-Collectionin tuotteeseen ja valitsin tuotteikseni mekon, haalarin ja t-paidan.Kuosimallistoni sai inspiraation lapsuuden kesistä, joita vietimme perheemme mökillä Armisvedellä Hankasalmella. Vanhempani ostivat mökkitontin ollessani vajaa 13-vuotias, ja ensimmäiset kesät mökillä menivät puita hakatessa ja muokatessa maata. Mökillä on vietetty aikaa ihmetellen luonnon heräämistä keväisin kasvien kukintojen vielä ollessa nupulla ja myöhemmin kesällä pötkötelty maassa etsien onnea apilankukkien keskeltä. Luonnostelin kuoseja maalaten eri tekniikoilla.

Yhteistyössä

R-Collection

Tekstiilisuunnittelu

2022

Kuosimalliston suunniitteleminen Finlaysonille

Finalysonin antaman toimeksiannon perusteella suunnittelin kodintekstiilikokonaisuuden keväälle/kesälle 2024 teemalla ”Aika välittää”. Teemaa kuului käsitellä omalla tavallaan ja valitsemastaan näkökulmasta. Kokonaisuus sai sisältää painettujen tekstiilien lisäksi kudottuja tai neulottuja tekstiilejä tukemaan kokonaisuutta.Oma teemani keskittyi Itämereen ja tällä teemalla tahdoin ottaa kantaa Itämeren huonoon tilaan. Luonnostelin kuoseja mm. piirtäen ja puupalikalla maalaten. Suunnittelin tekstiilit lähtökohtaisesti lastenhuoneeseen ja kokonaisuus sisälsi lasten pussilakanasetin, koristetyynynpäällisen ja jacquard- kudotun viltin.

Yhteistyössä

Finlayson

Yhteistyössä

R-Collection
Finlayson

Lisää samankaltaisia profiileja

Pirjo Rautiainen
Pirjo Rautiainen
Vaate- ja asustesuunnittelu
Hanna Puolakka
Hanna Puolakka
Sisustusarkkitehtuuri
Hanna Wiik-Rosenqvist
Hanna Wiik-Rosenqvist
Tekstiilisuunnittelu
Tiina Kylliäinen
Tiina Kylliäinen
Valokuvaus