Elmeri Lehtomäki

  • Tuotemuotoilu
  • Teollinen muotoilu
  • Graafinen suunnittelu
  • Korumuotoilu
  • Pirkanmaa
  • Opiskelija

Pian valmistuva muotoilun opiskelija. Opinnoissani olen suuntautunut teolliseen muotoiluun. Suunnittelijana minua kiehtovat muodot, kontrastit ja materiaalien luova hyödyntäminen. Vahvuuteni on kyky herättää mielikuvitus luovilla tavoilla eloon. Seuraava askel urallani on löytää jännittävä ja inspiroiva työ.

Työhistoria

Työkokemus

Koulutushistoria

Savonia ammattikorkeakoulu

Muotoilu

2020 – nykyhetki

Työnäytteet

Tuotemuotoilu

2023

Tuotesuunnittelu

KOSKI-sammutinkotelo oli kurssityöni Tuotteen teknologia -kurssilla. Halusin hyödyntää uusia mahdollisuuksia käsisammuttimien ulkonäön suunnittelussa, kun niiden säännökset muuttuivat. Päätin keskittyä olemassa olevien sammuttimien muokkaamiseen niin, että ne sopivat paremmin käyttäjän sisustukseen. Näin kuluttajat ja julkiset toimijat voisivat päivittää sammuttimet ilman uusien hankkimista. Kehitin kotelokonseptin, joka koostuu useista valittavista osista, jotta kuluttajat voivat räätälöidä oman sammutinkotelonsa valitsemallaan väriyhdistelmällä.

Adobe PhotoshopBrändäysGraafinen suunnitteluKonseptisuunnitteluPiirtäminenSolidWorksTuotesuunnittelu

Korumuotoilu

2022

Korusuunnittelu

Asiakastyönä toteutettu riipus. Materiaaleissa yhdistyy visakoivu, pronssi ja emali. Suunniteltu osaksi asukokonaisuutta, johon kuuluu riipuksen lisäksi mekko ja sormukset.

3D suunnittelu – RhinozerosKokeiluKultasepäntyöKäsityöLaserleikkausMallistosuunnitteluMind MapMiroPronssivaluPuutyöpajaRhinoceros 3DTaonta, vasarointiTiimityöTuotesuunnittelu

Yhteistyössä

Lauri Turunen, Roosa Kumpulainen

Graafinen suunnittelu

2023

Graafinen suunnittelu

Suunnittelin L&L Oy:lle juhlavuosilogon syksyllä 2023.

Adobe IllustratorBrändäysGraafinen suunnitteluPiirtäminen

Korumuotoilu

2023

Korusuunnittelu

Syksyllä 2023 toteutettu asiakastyö. Työ toteutettiin osana Uniikin tuotteen muotoilu -kurssia. Uniikin tuotteen muotoilu -kurssi korostaa prosessissaan asiakaslähtöisyyttä. Tavoitteena on osallistaa asiakasta suunnitteluun erilaisten tehtävien avulla. Hyödynsin tapaamisissa asiakkaan kanssa Context mapping -metodia, joka auttoi hahmottamaan asiakkaan toiveita kuvien ja sanojen avulla.Lopputuloksena syntyi uniikki riipus, jossa yhdistyy hopea ja helmiäinen.

3D suunnittelu – RhinozerosAdobe PhotoshopHopeatyöMiroPiirtäminenRhinoceros 3DTuotesuunnitteluValokuvaus

Tuotemuotoilu

2024

Teollinen muotoilu

NOKI-ulkotulisija oli kilpailuehdotuksemme Plootu Fennica -kilpailuun. Toteutimme projektin yhteistyössä opiskelijakollegani Martti Haaviston kanssa. Suunnittelussa keskityttiin luomaan tuote, joka luo tunnelmaa ja kutsuu ihmisiä yhteen. Käyttäjälähtöisyys ja yhteisöllisyys olivat suunnittelun kulmakiviä, samalla kun pyrimme säilyttämään klassisen visuaalisen ilmeen ja kiinnittämään huomiota NOKI:n ainutlaatuiseen muotoiluun. Tekniset ja tuotannolliset ratkaisut tutkittiin perusteellisesti, ja lopputuloksena syntyi konsepti, joka on suunniteltu teknisiä piirustuksia myöten valmiiksi. NOKI-ulkotulisijan kotimaisuus on sen suuri vahvuus, sillä yli 90% tuotannosta ja kokoonpanosta voidaan toteuttaa Suomessa.

Adobe IllustratorAdobe PhotoshopCo-designKonseptisuunnitteluKäyttäjäpersoonaLogoMiroPiirtäminenSolidWorksTekninen suunnitteluTiimityöTuotesuunnittelu

Työkalut ja menetelmät

Adobe Photoshop
Brändäys
Graafinen suunnittelu
Konseptisuunnittelu
Piirtäminen
SolidWorks
Tuotesuunnittelu
3D suunnittelu – Rhinozeros
Kokeilu
Kultasepäntyö
Käsityö
Laserleikkaus
Mallistosuunnittelu
Mind Map
Miro
Pronssivalu
Puutyöpaja
Rhinoceros 3D
Taonta, vasarointi
Tiimityö
Adobe Illustrator
Hopeatyö
Valokuvaus
Co-design
Käyttäjäpersoona
Logo
Tekninen suunnittelu

Materiaalit

Muovi
Jalometallit
Lasi
Puu
Kivi
Metallit

Yhteistyössä

Lauri Turunen, Roosa Kumpulainen

Lisää samankaltaisia profiileja

Laura Ilvessalo
Laura Ilvessalo
Visuaalinen taide
Saila Härkki
Saila Härkki
Vaate- ja asustesuunnittelu
Janne Asikainen
Janne Asikainen
Pakkausmuotoilu
Chao-Hsien Kuo
Chao-Hsien Kuo
Korumuotoilu
Katariina Laakso
Katariina Laakso
Kalustesuunnittelu