Emilia Åman

  • Sisustussuunnittelu
  • Kalustesuunnittelu
  • Tuotemuotoilu
  • Kaupunkimuotoilu
  • Muotoilija
  • Pohjois-Savo

Emilia Karenina Oy

  • Kokenut

Olen ammatiltani muotoilija ja sisustussuunnittelija. Minulla on yhdeksän vuoden kokemus kotien ja yritystilojen suunnittelusta. Toimin myös tuotemuotoilijana ja viimeisimmäksi tuotantoon lähti suunnittelemani saunapaneelimalli KARE. Toimin suunnittelijana myös omalle, EK for kids tuotemerkille, joka keskittyy lastenhuoneiden kalustukseen.

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Hennes & Mauritz

Visual Merchandiser

2006 – 2017

Emilia Karenina Oy

CEO Muotoilija/Sisustussuunnittelija

2017 – nykyhetki

Koulutushistoria

Savonia Ammattikorkeakoulu

Muotolija

2002 – 2006

Stylistin lisäkoulutus

Stylisti

2010 – 2011

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Yritysjohtaminen

2017 – 2019

Työnäytteet

Sisustussuunnittelu

2023

Pintamateriaalisuunnittelu Asunto Oy Rönön Saarikannel

Tehtävänä oli suunnitella kolme erilaista pintamateriaalikokonaisuutta Asunto Oy Rönön Saarikanteleeseen. Syntyneet pintamateriaalit kuvattiin Moodboard-tyylisesti. Saarikanteleen sisustustyylit on luotu 2024 trendejä, Rönön arvokasta historiaa ja luontoa silmällä pitäen. Värivalinnat ja materiaalit on saatu näyttäviksi kokonaisuuksiksi juuri Saarikanteleen uniikkeja koteja varten. Höyhen, Luoto ja Kaarna -sisustustyylit ovat luonteeltaan käytettävissä juuri sellaisenaan tai mukailtavissa tyylien sisällä vaihtaen materiaalia toiseen. Syntyneiden sisustustyylien tueksi syntyi myös kolme runoa, jotka kuvaavat pintamateriaalikokonaisuuksia omalla uniikilla tavallaan.

KonseptisuunnitteluMallistosuunnitteluPintamateriaalisuunnittelu

Yhteistyössä

https://www.rakennustyo.net/asunnot/asunto-oy-ronon-saarikannel/

Tuotemuotoilu

2023

Sisustussuunnittelija Emilia Kareninan ja Pieksäwoodin yhteistyön tuloksena syntynyt KARE-paneeli on luotu tarpeeseen, ja siinä yhdistyvät taitavan muotoilijan luovuus, puualan ammattilaisten vankka ammattitaito sekä korkealaatuinen suomalainen käsityö.

KARE on laineen liplatusta kesätuulessa- Etsin keittiöömme tulevaan kaarevaan saarekkeeseen koverrettua rimaa. Sellaisen puuttuessa Suomen markkinoilta syntyi idea yksittäisestä KARE-rimasta, Emilia kertoo. Matkan varrella tuotteen kehittely jatkui kokonaiseksi KARE-designpaneeliksi, jota lähdimme tuotteistamaan yhdessä Pieksäwoodin kanssa. Pieksäwood otti paneeli-idean heti innolla vastaan ja paneelin ensimmäiset kappaleet tuotettiin yhdessä lokakuussa 2023. Tuleva kotimme valmistuu tammikuussa 2024 ja odotan innolla, miten KARE taipuu kotimme pintoihin.KARE-paneelin pehmeä muotokieli, joka kuvastaa laineen liplatusta kesätuulessa, tekee siitä ainutlaatuisen sisustuselementin. KARE-paneeli herää eloon valon osuessa sen aaltoilevaan pintaan. Saunan kattoon tai selkänojan taakse asennettu led-valonauha korostaa upeasti paneelin aaltoilevaa pintaa, sisustussuunnittelija Emilia Karenina vinkkaa.Designpaneelia valmistetaan vastuullisesti tuotetusta oksattomasta ja pihkattomasta haavasta, tervalepästä ja lämpökäsitellystä haavasta. Korkealaatuinen puuaines ei tee sisustuspaneelista ainoastaan kestävää, vaan myös visuaalisesti houkuttelevan elementin kodin sisustukseen. Suomalaisen käsityötaidon näkeminen kauniissa tuotteessa korostaa paitsi laadukkuutta, myös kestävää ja vastuullista tuotantoa.

PrototypointiTuotesuunnittelu

Yhteistyössä

https://pieksawood.fi/product-category/puutuotteet-fi/paneelit-fi/design-paneelit-ja-rimat-fi/karepaneeli-fi-fi/

Työkalut ja menetelmät

Konseptisuunnittelu
Mallistosuunnittelu
Pintamateriaalisuunnittelu
Prototypointi
Tuotesuunnittelu

Materiaalit

Puu

Yhteistyössä

https://www.rakennustyo.net/asunnot/asunto-oy-ronon-saarikannel/
https://pieksawood.fi/product-category/puutuotteet-fi/paneelit-fi/design-paneelit-ja-rimat-fi/karepaneeli-fi-fi/

Lisää samankaltaisia profiileja

Minna Kivinen
Strateginen muotoilu
Tuuli Autio
Tuuli Autio
Visuaalinen taide
Ammi Lahtinen
Ammi Lahtinen
Tekstiilisuunnittelu
Ida Broms
Ida Broms
Sisustusarkkitehtuuri