Kirsi Niemelä

  • Tekstiilisuunnittelu
  • Graafinen suunnittelu
  • Taidekäsityö
  • Vaate- ja asustesuunnittelu
  • Käsityöläinen
  • Muotoilija
  • Taiteilija
  • Keski-Suomi
  • Uusimaa

Design Palet

  • Kokenut

Työhistoria

Työkokemus

Design Palet

Muotoiluyrittäjä

2010 – nykyhetki

Madeby Helsinki

Myymälänhoitaja, somistaja

2015 – 2018

Bauhaus

Somistaja, tekstaaja

2011 – 2011

Marimekko Oy

Markkinointi, harjoittelija

2009 – 2009

Ivana Helsinki

Tuotanto, harjoittelija

2008 – 2008

Taito Shop, Pirkanmaan Kotityö Oy

Myyjä, somistaja, suunnittelija

2002 – 2006

Koulutushistoria

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Muotoilija, Tekstiilisuunnittelu

2006 – 2010

Pirkanmaan Käsi-ja Taideteollisuusoppilaitos

Sisustustekstiiliartesaani

1999 – 2002

Rastor Instituutti

Merkonomi

2020 – 2021

Tikkakosken Lukio

Ylioppilas

1993 – 1996

Työnäytteet

2009

Lapsuuden haave

Tekstiiliteoksen osa, jonka suunnittelin MinaMina- yhteisnäyttelyyn vuonna 2009. Teoksen nimi ´Mina-nukkeäiti, lapsuuden haave´ ja ´Mina-äiti, äitiyden raamit´. Teoksissa olen käyttänyt omia vanhoja tekstiilejä sekä kierrätystekstiileitä, joita olen osittain muokannut. ’Lapsuuden haave’ -teoksessa on vanha mekkoni, jonka läpi kuultaa unenomaisesti kasvoni lapsuudesta. Lapsuuden suuri haaveeni oli tulla joku päivä äidiksi. Teokseen kuuluu kierrätyspitsistä valmistettu henkari sekä vanhat juhlakengät. Toinen teos, ´Äitiyden raamit´, kuvastaa minua äitinä ja äitinä olemista. Teoksessa on kierrätyspitsillä kehystetyt aikuiset kasvoni samasta kulmasta ja samalla tekniikalla toteutettuna. Tekniikkana kuvan siirto kankaalle tärpätin avulla sekä mm. virkkaus ja parsinta. Näyttelyt:2009 Galleria Gjutars, Vantaa 2009 Hop Galleria, Tallinna 2009 Tamperemaja, Tarto 2010 Piirto Galleria, Helsinki

2008

Elämään tarvitaan siivet ja juuret

”Elämään tarvitaan siivet ja juuret” -teos kuvastaa, kuinka sukujuuret samanaikaisesti pitävät minut perinteessä ja juurillani, mutta samalla antavat voimaa luoda uutta. Teokseen olen yhdistänyt erilaisia lankoja kehräämällä ja kutonut siivet kangaspuissa. Valokuvat itsestäni, vanhemmistani ja isovanhemmistani olen kutonut Jacquard- kangaspuilla. Juuret olen huovuttanut loimilangoista. Kuvat olen kehystänyt virkkaamalla ja kovettanut sokerin avulla.Koko: leveys: 83 cm ja korkeus: 165 cmMateriaalina villa ja tekokuidut, puuvillalanka, höyhenet ja metallilanka.Tekniikat; kudonta, jacquard kudonta, huovutus, virkkaus ja kehräys.

2009

Kanto ja Halko

Suunnittelin Kanto rahin ja Halko tyynyn omalle tuotemerkilleni. Suunnittelin samalla tuotteeseen kuosit, jotka soveltuvat myös muihin tuotteisiin. Ajattomat Kaarna- ja Vuosirengas kuosit ovat yhä malliston klassikoita. Valmistan tuotteet käsityönä vastuullisista materiaaleista.

Halauspöllö tyyny

Suunnittelin metsässä kohtaamastani viirupöllöstä printin, josta syntyi myöhemmin myös pehmeä Halauspöllö tyyny Design Palet- tuotemerkilleni. Sain kutsun suunnitella tuote hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka tuotto ohjattiin nuorten mielenterveyden hyväksi. Nuoret kaipaavat halauksia ja lohtua vähintäänkin yhtä paljon kuin lapset ja aikuiset, mutta he voivat jäädä useammin halauksista paitsi itsenäistymisen kynnyksellä. Suunnittelin pehmeän Halauspöllön tuomaan iloa ja hyvää mieltä. Pöllö sopii halaukseen kaikenikäisille. Pöllöjä on kolmessa koossa ja kahdessa sävyssä.

Yhteistyössä

2010

Logon suunnittelu omalle tuotemerkille.

Logossa näkyy kädenjälki, joka toistuu malliston kuoseissa ja soveltuu käsityönä valmistettuihin tuotteisiin. Logo on piirretty käsin ja muokattu Photoshopissa.

2020

Printin suunnittelu Välkyn suvulle

Suunnittelin Välkyn suvulle paitaprintin, jota voi käyttää myös muissa tuotteissa. Printissä sanat muodostavat loistavan lampun, jonka alleviivattu sana tuo mielleyhtymän suomalaisesta vaatimattomuudesta (välkyn sukua, mutta ei korosta että olisi itse ´välkky´). Lamppu kuvastaa myös sukupolvelta toiselle tuttua järvimaisemaa ilta- ja aamuauringossa.

2023

Kokkiperhoset -logon suunnittelu

Suunnittelin logon Kokkiperhosille, joiden toiveena oli ´vanhat aterimet ja kaksi keltaista perhosta´. Piirsin kaksi sitruunaperhosta vastakkain, jotka muodostavat myös yhden perhosen. Hopeiset aterimet ovat osa perhosia, taustaympyrä on kuin lautanen ja perhosen siivet muistuttavat servettejä tai kaunista pursotusta.

Yhteistyössä

Pia Keyriläinen / Kokkiperhoset

2019

Kuosi omalle tuotemerkille

Suopursu kuosi on suunniteltu omalle mallistolle, jossa on metsäaiheisia tuotteita. Suopursu kuosista valmistan pellavaisia tekstiileitä ja teetän koivuviiluisia kattaustuotteita.

2016

Havu kuosi omalle tuotemerkille

Havu kuosi on jatkumo Pöllö- printin reunoille piirtämistäni havun oksista. Suunnittelin Havu kuosin yhteneväiseksi aiempien metsäaiheisten kuosien rinnalle. Havu kuosi on pellavatekstiileissä ja puuviilutuotteissa. Kuvassa tarjotin.

2021

Juhannustaika kuosi tuotteissa

Juhannustaika kuosissa on seitsemän erilaista kukkaa kuten juhannusruusu, metsätähti, kissankello, vanamo, koiranputki, oravanmarja ja tupasvilla sekä tuoreita koivunlehtiä ja timotei- heiniä. Romanttinen Juhannustaika kuosi henkii maalla vietettyä juhannustunnelmaa ja ylläpitää vanhaa perinnettä, juhannuksena tehtyjä taikoja!

2021

Kielo kuosi omalle tuotemerkille

Suomen kansalliskukka Kielo ihastuttaa ajattomassa kuosissa, joka soveltuu erilaisiin tuotteisiin.

Yhteistyössä

Pia Keyriläinen / Kokkiperhoset

Lisää samankaltaisia profiileja

Sirpa Kivilompolo
Sirpa Kivilompolo
Taidekäsityö
Anne Hirvonen
Anne Hirvonen
Kalustesuunnittelu
Tiina Kylliäinen
Tiina Kylliäinen
Valokuvaus
Aino Favén
Aino Favén
Visuaalinen taide
Elina Huumo
Elina Huumo
Strateginen muotoilu