Laura Ilvessalo

  • Visuaalinen taide
  • Tekstiilisuunnittelu
  • Taiteilija
  • Muotoilija
  • Uusimaa

Kansallisgalleria

  • Kokenut

Olen idearikas ja määrätietoinen taiteen ja muotoilun rajapinnalla työskentelevä visuaalinen suunnittelija. Taustani taidemaalarina tuo itsevarmuutta uuden kokeilulle ja rajojen rikkomiselle. Lisäksi taidepedagogiset opinnot ovat kouluttaneet minusta myös pätevän tiimityöskentelijän ja ryhmänvetäjän.

Tyylini on moderni ja harmoniahakuinen. Minua kiehtovat maalauksellisuus, sekä voiman ja herkkyyden vastakohdat. Nämä ilmenevät suunnitteluni suurilinjaisissa muodoissa ja hienostuneissa väreissä. Tavoitteeni on yhdistää taide ja design arkielämän ylellisyydeksi luomalla ajatonta, arvokasta ja kestävää muotoilua; haluan suunnitella uniikkeja töitä, jotka ovat sekä käyttöesineitä että taideteoksia.

Suunnittelijana olen erityisesti kiinnostunut kuosimallistoista sekä kudotuista ja neulotuista pinnoista. Arvoihini kuuluu kotimaisen taide- ja designkenttien asemien edistäminen, tekstiilialan kestävän suunnittelun ja tuotannon kysymyksien ratkominen sekä kotimainen ja läpinäkyvä tuotannon lisääminen alalla.

Työhistoria

Työkokemus

VIMMA

Design harjoittelija

2023 – 2023

Kansallisgalleria

Museovalvoja & palvelupistemyyjä

2018 – 2024

Koulutushistoria

Metropolian ammattikorkeakoulu

Tekstiilisuunnittelu

2021 – nykyhetki

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteen maisteri (kuvataidekasvatus)

2011 – 2019

Tammerkosken kuvataidelukio

Ylioppilas

2008 – 2011

Työnäytteet

Tekstiilisuunnittelu

2022

Teollisen neulonnan projekti

Luovaus on onteloneulottu, kaksipuolinen viltti, jonka visuaalisen inspiraation lähteenä on digitaalinen glitch-taide. Materiaali on 100 % merinovillaa. Luovaus -viltti on toteutettu yhteistyössä Kutomo Holopaisen kanssa.

Adobe PhotoshopNeulesuunnittelu

Yhteistyössä

https://kutomoholopainen.fi/

Tekstiilisuunnittelu

2024

Kuosisuunnittelu VIMMAn SS/24 mallistoon

Vahava -kuosi on suunniteltu VIMMAN kevät/kesä 2024 mallistoon ja toistuu useissa tuotteissa eri materiaaleissa.“Koostin kevätvoimaa hehkuvan Vahava-kuosin useasta öljyvahaliiduilla tehdystä luonnoksesta. Tavoittelin villiä ja leikkisää kuosia, jossa korostuisi ronski käsin piirretty jälki. Vahaliiduilla ei kannata koittaa kaunistella, sillä sattumanvaraiset värisekoitukset, hankaumat ja sotkut kuuluvat niiden luonteeseen. Luonnosten kädenjäljen kauneus piileekin naiiveissa mutta vahvoissa viivavedoissa, jotka vain korostuvat entisestään suuressa mittaskaalassa.”Valokuvat: Karolina Kjellman / Vimmacompany Oy

Kuosi

Yhteistyössä

https://www.vimmacompany.com/

Vaate- ja asustesuunnittelu

2023

Kuosisuunnittelu R-Collectionin kevät/kesä23 mallistoon.

Kuosimallistosta valikoitunut Kainuun meri -kuosi oli osa R-Collectionin kevät/kesä23 mallistoa. Hempeä kuosi saa inspiraationsa meren kuohuista ja vanhoista merikartoista. ”Tämän kuosin kohdalla en ollut tarkasti määritellyt mitä teen, mutta teemana olivat vesi ja aallot. Käytin kuosin muodostamiseen musteella tekemiäni luonnoksia, joita olin jatkotyöstänyt digitaalisesti eteenpäin. Toinen oli abstraktia pintaa ja toinen aaltovetoja. Testailin mitä kaikkea niistä rakentuu. Suunnittelin kuosin junamatkalla hakiessani maalauksiani pois taidenäyttelystä Tampereelta. Kainuun meri -kuosi syntyikin hauskan yllättävissä olosuhteissa, jossa oli sopivasti mukana sattumaa ja kokeilevaa leikittelyä.” kuvat: R-Collection

Kuosi

Yhteistyössä

https://www.r-collection.fi/

Työkalut ja menetelmät

Adobe Photoshop
Neulesuunnittelu
Kuosi

Materiaalit

Tekstiili

Yhteistyössä

https://kutomoholopainen.fi/
https://www.vimmacompany.com/
https://www.r-collection.fi/

Lisää samankaltaisia profiileja

Jenni Inciarte Villaverde
Jenni Inciarte Villaverde
Sisustusarkkitehtuuri
Antti Tuomi
Antti Tuomi
Kalustesuunnittelu
Soile Hovila
Soile Hovila
Tekstiilitaide
Kaisa Turtiainen
Kaisa Turtiainen
Muotisuunnittelu
Mervi Vuolas
Mervi Vuolas
Tekstiilitaide