Reetta Hiltunen

  • Visuaalinen taide
  • Tekstiilisuunnittelu
  • Julkinen taide
  • Kuvitus
  • Taiteilija
  • Muotoilija
  • Uusimaa

Reetta Hiltunen

  • Kokenut


Reetta Hiltunen on Helsingissä toimiva kuvataiteilija (TaM), taidegraafikko ja kuosisuunnittelija (s.1980). Toimintaani pohjustaa yli 20-vuotta taiteen ammatillista työtä ja luova yrittäjyys. Valmistunut Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi 2011 sekä kansainvälisiä opintoja muun muassa Lontoosta Bachelor of Arts, -tutkinto Middlesex University, josta vaihto-opintoja SVA (New York). Teoksia on ollut näyttelyissä kansainvälisesti, joita palkittu ja lisätty kokoelmiin, kuten V&A Museum. Taiteen ulottuvuutta laajemmalle yleisölle edistää kuosisuunnittelu omasta taiteesta sekä kivijalkastudio Katajanokalla, joka yhdistää työtilan ja showroomin. Hiltunen on aktiivinen järjestötoiminnassa, nykyinen Ornamon hallitusjäsen sekä toiminut Taiteilijat O ry:n puheenjohtajana kautena 2020-22. 

DESIGNIA TAITEESTA
Taide jatkaa eloaan Reetan pintakuvio suunnittelussa omasta taiteesta. Tuotteet on valmistettu  jokaista yksityiskohtaa myöten harkitusti valituista taidekuvista ja materiaaleista, eettisestä valmistusprosessia arvostaen Euroopassa.

Taide on Hiltusen muotoilussa kaikkialla ja palvelupaletti laaja. Perinteisen taiteen lisäksi Hiltusen kädenjälki näkyy esimerkiksi kankaissa, postikorteissa, peleissä ja taiteen eri muotoja hyödynnetään myös kulttuurihyvinvoinnin työpajoissa.

TAIDE
Hiltusen taiteen tarinallisuutta, joka pukeutuu erilaisiin roolihahmoihin taustoittaa nuoruuden tiivis toiminta musiikin ja näyttelemisen parissa. Hänen taide on figuratiivista ja leikkisää.
Tyyliltään esteettiset maalaukset kietoutuvat merkityksiin, joita avaa teosten runsas symboliikka. Hänen konseptuaalinen lähestyminen tarkastelee sosiaalisen käyttäytymisen, kulttuuriperinteiden ja populaarikulttuurin merkityksiä ja muutoksia. 

Ensisijainen ilmaisumuoto on hienovaraisesti käsintehdyt figuratiiviset maalaukset (kynäruisku) papeille, joita hän toisinaan jatkotyöstää kollaaseiksi ja vedossarjoiksi. Taidegraafikkona hänet tunnetaan myös pintakuviosuunnittelusta ja erilaisista painotekniikoista.

Työhistoria

Työkokemus

Oma yritystoimi Rtistry

Luova yrittäjyys

2009 – nykyhetki

Koulutushistoria

Kuvataideakatemia


Kuvataiteen Maisteri (kiittäen hyväksytty)


Middlesex University (MDX), Lontoo


Bachelor of Arts


School of Visual Arts (SVA), NY

Taide vaihto-opinnot

2004 – nykyhetki


Chelsea College of Art and Design , Lontoo


BTEC Diploma in Fine Arts 

2002 – nykyhetki

Lisää samankaltaisia profiileja