Sari Matikka

  • Kalustesuunnittelu
  • Sisustusarkkitehtuuri
  • Muotoilija
  • Pirkanmaa

Sari M. Design Studio

  • Kokenut

Olen tamperelainen sisustusarkkitehti SIO ja tuotemuotoilija. Olen valmistunut sekä Lahden Ammattikorkeakoulusta (BA, sisustusarkkitehtuuri) ja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulusta (BA, teollinen muotoilu). Työskentelen laaja-alaisesti design kentällä niin tuote- ja kalustesuunnittelija kuin myös sisustusarkkitehtina.
Toimin yrittäjänä Sari M. Design Studiossa, joka on erikoistunut yksilölliseen ja erottuvaan suunnitteluun. Suunnittelemme tiloja, tuotteita ja konsepteja, joiden suunnittelun lähtökohdat perustuvat kestävyyteen ja käyttäjälähtöisyyteen. Muotoilijana tavoitteenani on auttaa yrityksiä kasvamaan ja kehittymään muotoilun keinoin. Suhtaudun intohimoisesti tuotteiden pitkäikäisyyteen, kestävyyteen ja eri valmistustapoihin liittyvään ammattitaitoon. Asiakkaitani on ollut mm. Museokeskus Vapriikki, M-Files, Monena ja Niemi Design. 

Työhistoria

Työkokemus

Sari M. Design Studio

2004 – nykyhetki

KSOY Arkkitehtuuria

Sisustusarkkitehti

2002 – 2004

KM Interiors Oy

Sisustusarkkitehti

2001 – 2002

Anttila Kodin Ykkönen

Sisustussuunnittelija

2000 – 2001

Design Studio Jouni Leino

Sisustussuunnittelija, alustava

1999 – 1999

Koulutushistoria

LAB Lahden ammattikorkeakoulu

Muotoilija AMK, sisustusarkkitehtuuri

2005 – 2010

XAMK ammattikorkeakoulu

Muotoilija AMK, teollinen muotoilu

1996 – 2000

Työnäytteet

”Taukotila, missä voi hengittää ulos ja sisään kaikessa rauhassa ja palata virkistyneenä jatkamaan työtä.”

Sisustussuunnittelu

Kansainvälinen ohjelmistoyhtiö M-Filesin pääkonttorin uudet toimitilat sijaitsevat junaradan varrella huippuyhteyksien keskiössä uudessa toimistorakennuksessa GO21:ssä Tampereella. 3000 m2 tilat levittäytyvät neljään kerrokseen. Toimistotiloilta toivottiin työskentelyä ja rentoa yhdessäoloa tukevia tiloja ja viihtyisyyttä korostavaa ilmettä.

Toimitilasuunnittelu

Sisustusarkkitehtuuri

Kansainvälisen ohjelmistoyhtiö M-Filesin pääkonttorin suunnittelukokonaisuuteen kuului työntekijöiden oman kahvilamaisen taukotilan suunnittelu. Kokonaisvaltaisella tilasuunnitelmalla haluttiin panostaa yhteisöllisyyden kehittymiselle sekä lisätä toimistotyöskentelyn houkuttelevuutta.

Toimitilasuunnittelu

Sisustusarkkitehtuuri

2022

Museokeskus Vapriikin kahvilan, aulan ja info-alueen sisustussuunnittelu.

ArchiCAD

Kalustesuunnittelu

2022

Casia on aikaa kestävä kalustemallisto, joka on suunniteltu Niemi Designille. Mallistoon kuuluu ruokapöytiä, -tuolit, sohva sekä sohvapöytiä. Mallisto on suunniteltu koteihin, joissa rakastetaan lämpimiä materiaaleja, pehmeitä sävyjä ja rauhoittavaa tunnelmaa. Malliston ilmettä leimaa pyöreä pehmeä muotokieli, selkeys, keveys ja yksityiskohdat esim. pöytien läpitappiliitokset. Kalusteiden valkolakatut tammiset puuosat ovat yhdistelmä perinteistä ja modernia puutyötaitoa. Suunnitteluyhteistyö:Sari Matikka & Petra Lassenius

KalustesuunnitteluKonseptisuunnitteluMallistosuunnitteluTuotesuunnittelu

Yhteistyössä

https://niemidesign.fi/tuote-osasto/casia/

Kalustesuunnittelu

2020

Tove seinänaulakko on suunniteltu Summanen Oy:lle suunnittelutoimeksiannon perusteella. Tove seinänaulakkossa on oivaltava rakenne ja materiaaliyhdistelmä – yhdistelmä, joka syntyy teräksisestä rungosta, puisesta henkaritangosta ja nahkaisista kiinnitysremmeistä. Naulakko toimii yksittäisenä lyhyenä yksikkönä sekä pitkänä jonona. Tuotteen rakenne on kestävä ja tuotteen elinkaari pitkä.  Mitoitukset ovat 600, 800, 1000 ja 1200 mm. Seinänaulakko sopii moniin eri kohteisiin, niin asuinrakentamisen uudis- ja saneerauskohteisiin, julkisiin tiloihin kuin toimistoihinkin.  

Yhteistyössä

https://www.monena.fi/fi/tuotteet/seinanaulakot-tove/

Kalustesuunnittelu

2020

Lyyti on mallisto tarjoilu- ja leikkuulautoja, joita voi käyttää esim. leivän, juustojen, vihannesten leikkaamiseen kuin myös koko aterian tai lisukkeiden esillepanoon. Lyyti tarjoilu- ja leikkuulautojen pehmeän ja sympaattisen muotokielen tarkoituksena on koota ruoka ja ihmiset yhteen nauttimaan yhdessäolosta. Laudat erityisesti sopivat jaettavan ruoan kattauksiin. Puuosien urat luovat graafisen ilmeen, mutta myös pitävät tuotteet ja murut alustalla, jotta niitä ei tarvitse siivota pöydältä. Lyyti tarjoilu- ja leikkuulautoja on kolmea eri kokoa: iso, keskikokoinen ja pieni. Lyyti tarjoilu- ja leikkuulaudan valmistus/ jälleenmyynti by Aatos.

KalustesuunnitteluTuotesuunnittelu

Yhteistyössä

BY AATOS

Kalustesuunnittelu

2020

Nuotti on mallisto kynttilänjalkoja, jotka sopivat käytettäviksi niin tunnelmallisissa kuin myös juhlavissa hetkissä joko erikseen tai rykelmänä. Kynttilänjalkojen ulkomuoto on yhdistelmä kuplivaa positiivisuutta sekä yksinkertaista ja aikaa kestävää muotoilua. Korkea laatu näkyy yksityiskohtien viimeistelyssä ja rakenteen kestävyydessä.Kynttilänjalkoja on kolmea kokoa iso, keskikokoinen ja pieni. Valmistaja/jälleenmyyjä By Aatos.

BrändäysKonseptisuunnitteluTuotesuunnittelu

Yhteistyössä

BY AATOS

Kalustesuunnittelu

2019

Muru kaappi kuuluu kalustemallistoon, johon kuuluu kaapin lisäksi hyllystö ja penkki. Kaapin kokonaisilme on harkitun yksinkertainen. Kaapin pyöreä upotettu vedin antaa kaapille omaleimaisen ilmeen. Kaappi on valmistettu maalatusta mdf -levystä.

Tuotesuunnittelu

Työkalut ja menetelmät

Toimitilasuunnittelu
ArchiCAD
Kalustesuunnittelu
Konseptisuunnittelu
Mallistosuunnittelu
Tuotesuunnittelu
Brändäys

Materiaalit

Puu
Tekstiili
Metallit
Nahka

Yhteistyössä

https://niemidesign.fi/tuote-osasto/casia/
https://www.monena.fi/fi/tuotteet/seinanaulakot-tove/
BY AATOS

Lisää samankaltaisia profiileja

Evita Haapakangas
Evita Haapakangas
Sisustusarkkitehtuuri
Elina Saari
Elina Saari
Taidekäsityö
Cristina Elena Stancu
Cristina Elena Stancu
Pakkausmuotoilu
Chao-Hsien Kuo
Chao-Hsien Kuo
Korumuotoilu
Taru Tonder
Taru Tonder
Teollinen muotoilu