Sofia Fagerlund

  • Sisustusarkkitehtuuri
  • Sisustussuunnittelu
  • Muotoilija
  • Projektipäällikkö
  • Uusimaa
  • Kokenut

Työskentelen tällä hetkellä design lead roolissa, ja olen erikoistunut toimitilaprojekteihin ja työympäristökehitykseen. Päätehtävänäni ovat eri kokoisten projektien hallinta, sekä projektitiimin ohjaus edistäen samalla muotoiluajattelua. Tehtäviini kuuluu myös suunnittelutyökalujen tekninen kehittäminen, toimittajayhteyksien luominen & ylläpitäminen ja toimialan muutoksiin perehtyminen. Lisäksi minulla on vankkaa osaamista yksityiskotien suunnittelussa. Kokonaisuudessaan minulla on yli yhdeksän vuoden monipuolinen kokemus sisustusarkkitehtuurista.

Suunnittelijana uskon, että valintojen tulee heijastaa ja esitellä arvojamme. Suunnitelmien tulee kuvastaa yksityisen omistajan tai yrityksen uskomuksia ja jakaa heidän arvonsa. Tällä ajattelutavalla luotaessa jokainen suunnitelma on tuore ja yksilöllinen vuoropuhelu, joka tutkii historiallisia, sosiokulttuurisia ja fyysisiä puolia. Menneisyyden ja tämän hetken välinen vuorovaikutus tekee designista kiehtovan, ajatuksia herättävän ja mieleenpainuvan.

Suunnittelussa minua ohjaavat uteliaisuus ja halu luoda toimivia, mutta samalla esteettisiä ja inspiroivia tiloja. Olen biofiilisten ja kestävien valintojen puolestapuhuja, ja toivon voivani edistää näitä arvoja työlläni sekä luoda niiden kautta terveellisempiä tiloja.

Työhistoria

Työkokemus

Koulutushistoria

Työnäytteet

Sisustusarkkitehtuuri

2021

Espoonlahden Kaupunkikeskus Lippulaivaan avattuun uuden kirjaston suunnitteluun ja toteutukseen osallistettiin kaupunkilaisia ja kirjaston henkilökuntaa.Projektin pääteemoja olivat luonto ja kierrätys, jotka otettiin huomioon suunnittelun jokaisessa vaiheessa. Sisustus toteutettiin yhdessä kierrätyskeskuksen kanssa.

Adobe PhotoshopArchiCADBenchmarkHavainnointiKalustesuunnitteluKalustusKonseptisuunnitteluYhteiskehittäminen

Yhteistyössä

Sisustusarkkitehtuuri

2023

Avoin ja innovatiivinen Visma Campus

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Rautatalon uudistushanke lähti liikkeelle pian pandemian synkimmän aallon jälkeen. Visma Finlandin kunnianhimoisena tavoitteena oli luoda avoin ja innovatiivinen toimisto, Visma Campus, joka yhdistää talon kaikki kerrokset ja toimii avoimena työtilana Visman työntekijöille ja asiakkaille.

ArchiCADFasilitointiHavainnointiKalustesuunnitteluKalustusKonseptisuunnitteluToimitilasuunnitteluYhteiskehittäminen

Yhteistyössä

Työkalut ja menetelmät

Adobe Photoshop
ArchiCAD
Benchmark
Havainnointi
Kalustesuunnittelu
Kalustus
Konseptisuunnittelu
Yhteiskehittäminen
Fasilitointi
Toimitilasuunnittelu

Yhteistyössä

Lisää samankaltaisia profiileja

Samuli Kapanen
Samuli Kapanen
Teollinen muotoilu
Inni Pärnänen
Inni Pärnänen
Visuaalinen taide
Veera Kolehmainen
Veera Kolehmainen
Strateginen muotoilu
Kasimir Karanka
Kasimir Karanka
Teollinen muotoilu
Heli Kauhanen
Heli Kauhanen
Korumuotoilu