Tuiti Paju

  • Tekstiilisuunnittelu
  • Tekstiilitaide
  • Graafinen suunnittelu
  • Kuvitus
  • Muotoilija
  • Opettaja
  • Uusimaa

Metropolia AMK

Tmi Design Klinikka

  • Kokenut

Taiteen maisteri Tuiti Paju opettaa muotoilun opiskelijoille Metropolia AMK:ssa digitaalisia visualisointitekniikkoja ja teknistä suunnittelua. 20 vuoden opettajaurallaan hän on päässyt läheltä seuraamaan luovien ja lahjakkaiden opiskelijoiden ammatti-identiteetin kehittymistä ammattilaisiksi. Tuiti on mukana monissa muotoilun projekteissa ja ylläpitää Metropolian tekstiilitulostuspalvelua.
 
Tuiti yhdistää suunnittelussaan modernia ja perinteistä tekstiilitekniikkaa. Digitaaliset tekstiilitekniikat mahdollistavat valokuvien, piirustusten ja maalausten hyödyntämisen tekstiilisuunnittelussa ja -taiteessa.

Työhistoria

Työkokemus

Koulutushistoria

Työnäytteet

Tekstiilisuunnittelu

tyynymallisto

digitaalinen tekstiilitulostus/ 100% puuvilla/ 50x50cm

Tekstiilisuunnittelu

2013

tyynymallisto

digitaalinen tekstiilitulostus/ 100% puuvilla/ lattiatyyny n. 120x90cm ja tyyny 50x50cm

Tekstiilisuunnittelu

2012

kangasmallisto

digitaalinen tekstiilitulostus/ kierrätetty polyester

Tekstiilisuunnittelu

2013

Role costume for the outdoor play

Children’s outdoor hood combines visibility and warmth. Hood poncho idea started from the Sami peoples luhkka. Children have great imagination, so hood poncho is same time the role costume. The girls are Queens of Hearts and the boys are Bear Kings. Hood poncho is designed for the 3-6 years old children to play in the cold and dark wintertime.

Laserleikkaus

Tekstiilitaide

2014

paperiveistokset

Kaikki Round List -paperiveistokset perustuvat pyöreään muotoon. Sanakirja on leikattu kahteen pyöreään osaan ja sisäosasta on muotoiltu paperiveistos sivuja leikkaamalla tai taittamalla. Näin kirjat ovat löytäneet mielenkiintoiset uudet muotonsa. Veistokset ovat kauniiita katsella, mutta ohut paperi tuntuu myös käsissä pehmeältä ja rauhoittavalta. Paperiveistokset olivat esillä Aaltoliike-projektin yhteisnäyttelyssä Otanimessä ja Habitaressa 2014.

Kuvitus

2008

digiprintattu valokuvateos

Poikamme syntymän jälkeen aloin pohtimaan perheemme uutta dynamiikkaa. Kumppanini on suoraviivainen valloittaja ja uutta luova energiapesäke. Itse olen hoivaava, tunteella elävä, herkkä, intuitiivinen ja järjestelmällinen. Jollain kummallisella tavalla täydennämme toisiamme eli muodostamme Parin. Nyt kun meitä on kolme, poikamme liimaa meidät tiukemmin yhdeksi kokonaisuudeksi. Sain äidiltäni suvussamme vuosikymmenet kiertäneen perheraamatun, josta skannasin luomiskertomuksen osaksi teosta. Miehen taustalla on dynaaminen purppura ja naisen viileän samettinen sininen. Kuvitukset ovat myös peräisin perheraamatusta. Miehen taustassa taisteluun valmitautuvat arkkienkelit ja naisen taustalla näkyy kohtaus Mooses vauvan virrasta pelastamisesta. Kasvokuvat ovat parikunnan toisistaan ottamat.

Tekstiilitaide

2010

digiprintattu ja kirjottu taidetekstiili

Wanhassa wara parempi -teos kuvaa kaupunkilaisperheen kaipuuta maalle. Teoksen tekijä on tyypillinen kaupunkilainen ja pienen pojan äiti, jonka tavoitteena on kasvattaa lapsensa maalla turvallisessa ja idyllisessä ympäristössä. Perhe on ostanut Ohkolan kylästä vuonna 1896 rakennetun Kesämaa nimisen tilan ja muuttaa sinne syksyllä 2009. Talvi on poikkeuksellisen ankara ja vanhan talon realiteetit alkavat paljastua kaikessa karmeudessaan. Remonttihelvetti alkaa tammikuussa 2010 ja tulee kestämään hamaan tulevaisuuteen. Sellaistahan se vanhan talon omistajan elämä on. Remontti on oma valinta ja elämäntapa. Teos oli esillä ARS Häme näyttelyssä Forssassa 2010.

Tekstiilitaide

2019

jacquard kudos

Ovatko metsäneläimet turvassa ihmisen rakentamassa tulevaisuudessa? Mistä eläimet mahtavat nähdä unia ja haaveilla? Ahdistuneena seuraan miten ihmisen välinpitämättömyys vaikuttaa luontoon, eläinten elinympäristöön. UNI-tekstiiliteoksissani hellyttävät eläinhahmot nukkuvat pesissään, joiden yksi rakennusmateriaali on muovijäte. Luonnonmateriaalit ja muovi alkavat sulautua toisiinsa eikä eläin näe eroa näiden kahden välillä. Teokset olivat esillä Tekoälytön-näyttelyssä Galleria Moletissa Forssassa 2019.

TC2 jacquard kangaspuut

Työkalut ja menetelmät

Laserleikkaus
TC2 jacquard kangaspuut

Materiaalit

Tekstiili
Paperi
Puu

Lisää samankaltaisia profiileja

Vesa Nilsson
Vesa Nilsson
Korumuotoilu
Emilia Åman
Emilia Åman
Sisustussuunnittelu
Paula Ruuttunen
Paula Ruuttunen
Keramiikka
Ville Lehvonen
Ville Lehvonen
Valokuvaus
Johanna Pöykkö
Johanna Pöykkö
Tekstiilitaide
Petteri Huotari
Petteri Huotari
Teollinen muotoilu