Hanna Peräkylä / Temporary Setting

Kouvolan taidemuseo poikilo

Varuskuntakatu 11 45100 kouvola

Temporary Setting
Kouvolan kuvataiteilija Hanna Peräkylä
1.2.-28.4.2024

Kouvolan kuvataiteilijaksi 2023–2025 valitun Hanna Peräkylän laaja teoskokonaisuus Temporary Setting käsittelee ihmisen suhdetta ympäristöön, kulutukseen ja muistiin. Uusimmissa teoksissaan taiteilija tutkii maiseman määrittelyä ja sen muokkausta, lyhytnäköistä paikkaamista ja keskeneräisyyttä.

Näyttely koostuu monimuotoisista tekstiiliteoksista, maalauksista ja installaatioista, joissa on uusiokäytetty sekä tehdasvalmisteisia objekteja, että rakennusteollisuuteen viittaavia, sattumanvaraisesti muotoutuneita löytömateriaaleja. Teoksille on ominaista vahva materiaalin tuntu, veistoksellisuus ja maalauksen monimuotoisuutta tutkiva ote. Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2015–2023.

Peräkylää kiinnostaa ekologisessa keskustelussa myös taiteen ympäristöjälki; työtavat, materiaalivalinnat, itse tehtyjen väriaineiden mahdollisuudet. Näkökulmia laajentaakseen Peräkylä on kutsunut näyttelynsä rinnalle Kino-Poikiloon performanssitaiteilija Leena Kelan.

TaM Hanna Peräkylä on valmistunut Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013. Hän on osallistunut näyttelytoimintaan aktiivisesti vuodesta 2007 alkaen. Peräkylä asuu Voikkaalla ja työskentelee työhuoneellaan Kuusankosken Taideruukilla.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahaston Kymenlaakson maakuntarahasto ja Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö. Näyttely on saanut valtionavustusta Museovirastolta.