DUO-taidenäyttely

Hämeenlinna

Paikka: Willa Vaski, Raatihuoneenkatu 13 (keskustalon sisäpiha). Avoinna su-pe 11–17, la 11–15.

DUO – dynaamista uskallusta ja oivalluksia. Esillä on Jussi Suvelan ja Hanna Keskimäen keramiikka-, lasiteoksia sekä piirroksia. Olemme molemmat nelikymppisinä päättäneet kouluttautua uudelleen. Koulutusalaksi valikoitui muotoilu. Jussi aloitti opinnot vuonna 2020 ja Hanna vuotta myöhemmin. Jussi valmistui tänä keväänä muotoilun artenomiksi.  Tapasimme muotoilun korkeakouluopinnoissa ja tulimme heti hyvin juttuun. Meitä yhdistävät avoimuus, uteliaisuus ja huumori. Näyttely on ensimmäinen yhteisprojektimme. Kummankin taiteellinen ilmaisu on naivististista, joten saimme koottua hyvin yhteneväisen näyttelykokonaisuuden, vaikka esillä on kolmea eri materiaalia: keramiikkaa, lasia ja piirroksia.

Jussi Suvela asuu Hämeenlinnassa. Hän valmistui muotoilija-artenomiksi keväällä 2024. Hän on työskennellyt graafisena suunnittelijana ja suomalaisten Design-tuotteiden parissa. ”Teoksissani käytän naivistista ilmaisua, jota kaikuluotaan realismilla. Eri materiaaleissa se kulkee punaisena lankana läpi suunnitteluprosessin. Ammennan inspiraatiota luonnosta, sen monimuotoisuus ja -ulotteisuus kiehtovat minua. Teoksissani seikkailevat usein eläimet, joiden kautta peilaan omia tuntemuksiani.”

Hanna Keskimäki asuu Järvenpäässä. Hän opiskelee parhaillaan muotoilija- artenomiksi Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulussa. Lisäksi opintoja Nuutajärvellä Tavastian lasikoulussa. ”Teoksissani välittyy huumori ja naivistisuus. Tykkään kokeilla ja sekoitella eri tekniikoita keskenään. Inspiroidun ympäröivästä maailmasta ja kohtaamisista ihmisten kanssa.”