Ajaton kestävä muotoilu @ Habitare

Ornamo ja Habitare

Messukeskus, Arena-lava


Miten tilasuunnittelussa otetaan huomioon tilan vaikutukset ihmisiin? Miten restoratiivinen ympäristö tukee ihmisten hyvinvointia auttaen palautumaan?

(this event is in Finnish)

Habitaren Arena-lavalla 15.9. klo 11.30-12.00 keskustelemassa sisustusarkkitehti, SIO Marjut Nousiainen ja Ornamon asiantuntija Anna Rikkinen.

Anna kertoo miten uusi Finnish Designers -alusta auttaa asiakkaita muotoilualan osaajien löytämisessä.  

Ornamon uudistettu finnishdesigners.fi -alusta kokoaa nyt yhdelle alustalle muotoilun ja suunnittelun osaavimmat tekijät, heidän työnäytteensä ja osaamisensa. Oli kyseessä sitten lyhyempi projektiluontoinen tarve tai etsit pidempiaikaista osaajaa tiimiisi, aloita etsiminen finnishdesigners.fi -alustalta. 

“Muotoilu asiantuntijuuden hankkiminen voi olla hankalaa ja aikaa vievää. Oikean osaamisen täsmä ostaminen vaatii usein paljon taustatyötä.” kertoo Anna Rikkinen, Finnish Designers -hankkeen taustasta. Muotoilun ammattilaisten yhteisön, Ornamo ry:n, uudistaman verkkoalustan tarkoituksena on tehdä muotoilun hankkimisesta helpompaa. 

Marjut Nousiainen, sisustusarkkitehti SIO 

Sisustusarkkitehti Marjut Nousiaisella on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista tila- ja muotoiluprojekteista Suomessa ja Virossa. Hän on myös restoratiivisen ympäristön asiantuntija. “Toimivuuden ja esteettisyyden lisäksi, suunnittelussa minulle erityisen tärkeää on luoda ihmisille terveellisempi ja kestävämpi ympäristö. Pyrin tukemaan ajattomia ja aikaa kestäviä ratkaisuja sekä ekologisia ja kestäviä materiaalivalintoja.“

Anna Rikkinen, asiantuntija, Ornamo

Anna on toiminut Ornamossa visuaalisen taiteen ja taidekäsityön asiantuntijana yli kymmenen vuotta. Hänellä on monipuolinen taide- ja muotoilualan tuntemus. Ornamon projektipäällikkönä Anna on johtanut useita yhteistyöhankkeita.