Juuret–Rötter–Roots

Promenadigalleria

Hyvinkää

Teosesittely Juuret – Rötter

Näyttely on neljän eri materiaaleja käyttävän taiteilijan installaatio. Juuret-kokonaisuus yhdistää keramiikkataiteilija Leena Kouhian käyttämän raaka-aineen saven, kuvataiteilija Réka Királyn mustemaalaukset, säveltäjä-muusikko Tapani Rinteen säveltämän ja soittaman äänimaailman sekä muusikko-kirjailija Anna Järvisen kirjoittamat ja lukemat tekstit.

Näyttelyn taiteilijat pohtivat juuria ja juurettomuutta, esittävät kysymyksiä ja herättävät katsojat tunnistamaan omat juurensa. Missä meidän juuremme ovat, mistä olemme tulossa, miten jokapäiväinen liikkuva elämämme vaikuttaa juurtumiseen? Onko meillä enää juuria, ja jos niin missä? Miten säilytämme ja ravitsemme juuremme? Tarvitsemmeko niitä?
Installaatio koostuu suurikokoisesta “katetusta pöydästä”, missä on konkreettisia tuloksia juurten etsimisestä. Esillä on Kouhian ja Királyn erikseen tekemiä sekä yhteistyössä syntyneitä teoksia. Teos on kuin suurikokoinen palapeli, jonka toivotaan aloittavan keskustelua juurista ja niiden merkityksestä.