Gallria Kuvitus

Pakkaustarinoita

Galleria Kuvituksessa esitellään kuvitusta erilaisissa konteksteissa, ja tuodaan esiin itsenäisten projektien lisäksi myös asiakastöitä. Kevään ryhmänäyttely esittelee harvoin esiin nostettua kuvituksen käyttökohdetta: tuotepakkauksia.

Idean takana on Piia Keto, jonka omia asiakkaita ovat olleet muun muassa Elovena ja Fazer. Keto etsi näyttelyhakemukseensa joukon muitakin pakkausten suunnittelijoita, ja kevään näyttelyssä nähdään 20 kuvittajan töitä.

Näyttelyyn mukaan ilmoittautuneen joukon töistä löytyy niin suurille brändeille suunniteltuja pakkaussarjoja kuin pienyrityksille tehtyjä yksittäisiä tilauksia 14 vuoden ajalta. Kokonaisuuden koordinaatiosta ja esillepanosta vastaa Veera Pekkinen.

Onnistuneilla pakkauskuvituksilla voidaan luoda mielikuvia tuotteiden ominaisuuksista, vedota eri kohderyhmiin ja lisätä myyntiä. Kuvittajat ry:n toteuttamassa Kuvitusala nyt 2023 -selvityksessä noin joka kolmas kuvittaja kertoi työskentelevänsä pakkauskuvitusten parissa.

Teksti perustuu Henna Hietamäen artikkeliin Kuvittaja-lehdessä 1/24.

Näyttelyn kuvittajia voi tavata gallerialla myös seuraavina sunnuntaipäivinä: 7.4. Valpuri Kerttula & Noora Ketolainen, 14.4. Piia Keto & Jussi Karjalainen.

Kuva: Anna Alanko, DUO Belgian
Chocolate & Vanilla Crunch jäätelöpakkauksen kuvitus, 2020.
Tilaaja: Häagen-Dazs.