Tuuli Autio: Muistiin veistetty -näyttely Tampereella

Kulttuuritalo Laikun studio
Keskustori 4, Tampere

Tuuli Autio: Muistiin veistetty, Tampere

Avajaiset 10.5.2024 perjantaina 18–19.30 – lämpimästi tervetuloa!

Taiteilijatapaamiset sunnuntaina 26.5. ja 16.6. klo 14–17

Puun rakenteesta ja vuosirenkaista voi lukea sen tarinaa. 100 vuotta puu on pitänyt kirjaa erilaisista ajoista ja metsän tapahtumista. Taiteilija on puun opissa; hän kuuntelee puuta ja veistää kirveellä sanattomia muistiinpanoja. Tämän näyttelyn aikana taiteilija täyttää 50 vuotta ja ihmettelee, mitä voi olla puu ja mitä on olla ihminen tässä maailmassa. Kohokuvat syntyvät puun kanssa  vuoropuhelussa, ja on mahdollista nähdä ne sekä puun että ihmisen sisäisen maailman kuvina.


Kysyn kirves kädessä neuvoa puulta. Miten tästä eteenpäin? Kuuntelen ja tunnustelen puuta. Hapuilen. Sitten jotain tunnistettavaa alkaa hahmottua. Tuntuu! Unohdan epävarmuuteni ja innostun. Annan puun kuljettaa seikkailuun. Lastut lentävät, ja aika menettää merkityksensä. Puun tuntumassa unohdan itseni. Tässä keskustelussa ei tarvita sanoja. Jäljelle jää pelkistettyjä muistiinpanoja ja rosoisia päiväkirjamerkintöjä  jälkiä kosketuksissa olosta ja kohtaamisesta.


Kuvataiteilija Tuuli Autio veistää ja maalaa puisia veistoksia ja reliefejä eli kohokuvia. Autio on veistänyt lapsesta asti ja työskennellyt pitkään monipuolisesti puun parissa. Autio on Suomen kuvanveistäjäliiton ja Ornamon jäsen, ja useita hänen teoksiaan on hankittu Valtion ja HUS Taidetoimikunnan kokoelmiin. Vuonna 2024 hän pitää yksityisnäyttelyt Turussa, Tampereella ja Raaseporissa sekä osallistuu Taidevaltakunta-biennaaliin Hämeenlinnan taidemuseossa. Työskentelyä ovat tukeneet Taike ja Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.


Näyttely Kulttuuritalo Laikun Studiossa, Keskustori 4, Tampere
Avoinna ti – pe klo 9-20, la – su klo 10-18. Vapaa pääsy.