Kulttuuritila Merirasti

Jaluspolku 3, Meri-Rastila, Helsinki

VÄRIVIRITYKSIÄ

Aino Favén

Tiina Karhu

Anna Wilhelmus

Kulttuuritila Merirastissa on esillä kolmen kuvataiteilijan taidetta. Aino Favén, Tiina Karhu ja Anna Wilhelmus ovat koonneet komeaan tilaan kokonaisuuden eri materiaaleilla ja tekniikoilla toteutetuista teoksista, joissa värillä on tärkeä rooli.

Taiteilijoita yhdistää asuminen Vuosaaressa Helsingin 450-vuotistaiteilijatalossa sekä rakkaus väreihin ja värimateriaaleihin. He ovat yhdessä tuottaneet taiteilijataloon liittyvän Villa Lill Kallvikin näyttelyt Villan kevät- ja joulusalonki 2022 sekä Villan joulukalenteri 2023.

Aino Favén käyttää teoksissaan tekstiiliä, vaneria, kierrätysmuoveja, valoa ja varjoja. Kokemuksen visualisoiminen kulloinkin soveltuvalla menetelmällä on hänelle tärkeämpää kuin pysyminen jossain tietyssä tekniikassa tai materiaalissa. Teokset tavoittelevat valon liikettä ja kerroksellisuutta samalla, kun ne pyrkivät välittämään ajatuksen tai tarinan. Väri on teosten osa ja elementti kuten löydetty muovinpala tai itse tehty luonnonväri.

Tiina Karhu leikittelee, kokoaa ja koostaa arkisia esineitä rytmisiksi sommitelmiksi. Teosten materiaalina ovat mm. legopalikat, vanhat leipälapiot ja budovyöt. Näennäisen kepeästä lähestymistavasta huolimatta teoksissa ja niiden väriyhdistelmissä voi nähdä vuoropuhelua aikamme ongelmien ja haasteiden kanssa — mitkä ovat tämän sesongin värit? Karhu toimii tekstiilisuunnittelun lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Anna Wilhelmus on maalannut pääosan nyt esillä olevista teoksistaan tähän näyttelyyn. Hän kertoo työskentelystään: ”Minulle maalaaminen on kuin rakastamista. Se on vuoropuhelua, etsimistä ja erehtymistä, välillä mystistä, käsittämätöntä ja monimutkaista, vaativaa ja ehdotonta, toisaalta iloa ja onnea tuovaa. Antautumista ja irti päästämistä. Ilman sitä elämä olisi kaikilla tavoin vähemmän.”

Lisätietoja näyttelystä: anna.wilhelmus@gmail.com +358 41 532 3715

Tervetuloa!