Alma Jantunen

  • Lasitaide
  • Taidekäsityö
  • Taiteilija
  • Käsityöläinen
  • Muotoilija
  • Pirkanmaa

Lasisirkus

  • Kokenut

Valmistuin lasialan artesaaniksi, lasinpuhaltajaksi, Wetterhoffin käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksesta 1996. Lisäoppia olen saanut lasialan workshopeissa ja kursseilla Suomessa ja USA:ssa.

Olen toiminut vuodesta 1999 alkaen päätoimisesti lasitaiteilijana ja lasinpuhaltajana työskennellen myös muille taiteilijoille, muotoilijoille ja muotoilualan oppilaitoksille.

Töitäni on kokoelmissa: Designmuseo, Suomen lasimuseo, Suomen Käsityön museo, Valtion taidekokoelma, Kyösti Kakkosen kokoelma, EMMA museon kokoelma ja Aseman Taidelaiturin kokoelma

Palkinnot: Postin taidepalkinto 2021, Taito-palkinto 2016, Ornamon Vuoden taidekäsityöläinen 2007

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Lasisirkus

Lasinpuhaltaja, taiteilija

1999 – nykyhetki

Koulutushistoria

Työnäytteet

Lasitaide

2023

Mustikka, Vatukka, Lakka

Mustikka, Vatukka ja Lakka ovat vapaasti puhallettua lasia. Uniikit lasiveistokset olivat esillä Suomen Lasimuseossa ”Sadonkorjuu” -yksityisnäyttelyssä 2023. K. 23-38 cm.Photo: Ella Tommila/ Suomen Lasimuseo

Lasinpuhallus

2021

Vapaasti puhallettu lasiveistos k. 38 cm , 2021

Uniikki lasiveistos on muovattu kuumana. Väreissä on erilaisia sinisen sävyjä ja teoksessa on käytetty myös filigraanitekniikkaa.

2021

Sarja muottiin puhallettuja ja driivattuja uniikkimaljakoita k. 55 cm

Uniikit maljakot on puhallettu muottiin jonka jälkeen driivattu eri tavoin.

2023

Vapaasti puhallettu lasi, metalli, hiili 2023

Villiintyneessä kukkapenkissä kasvaa monenlaisia kukkia. Siellä on vanhoja kulttuurikasveja jauusia tulokkaita hieman epämääräisessä järjestyksessä, paikalleen juurtuneina. Kukinnan erivaiheissa olevista kasveista syntyy elävä kokonaisuus jossa värit ja muodot vaihtelevat jatäydentävät toisiaan.Kukkapenkki on saanut vaikutteita monista eri puutarhoista ja puistoista, mutta myösautiotalojen hoitamattomista pihoista, joissa vanhat asukkaiden vaalimat kukkapenkit ovatsaaneet vapaasti villiintyä.Teos on ollut esillä Kuuma kylä -Nuutajärven Lasikylä 230-juhlanäyttelyssä. Teos on yksityiskokoelmassa.

Yhteistyössä

2023

Teos on esillä Ranskassa Suomen Lasimuseon näyttelyssä: Glass Finlandia Des années 1930 à nos jours, Halle du Verre, Claret, France 7.4.- 26.11.2023

Suuret ajattelijat on kokoelma keskenään erilaisia lasikaktuksia. Teos on tehty erityisesti Ranskassa järjestettyä näyttelyä varten. Ranskassa alkoi kehittyä 1600- luvulla uudenlainen filosofinen aikakausi joka synnytti hyvin monenlaisia ideoita ja filosofisia suuntauksia . Aikakautta kutsutaan valistusajaksi ja liberaalia ajattelua johtivat filosofit joita kutsutaan suuriksi ajattelijoiksi.Teos kuvaa suurten ajattelijoiden moninaisuutta ja yleisemmällä tasolla teos juhlistaa ajattelun ja erilaisuuden vapautta. Teos koostuu lasiveistoksista joiden korkeus vaihtelee 15 cm-37 cm. Veistokset ovat vapaasti kuumana muovattua lasia jonka pinta on hiekkapuhallettu.

Työkalut ja menetelmät

Lasinpuhallus

Materiaalit

Lasi

Yhteistyössä

Lisää samankaltaisia profiileja

Ruusu Kangas
Ruusu Kangas
Sisustusarkkitehtuuri
Hanna Kulmala
Graafinen suunnittelu
Sini Villi
Sini Villi
Tekstiilitaide
Niko Räty
Niko Räty
Graafinen suunnittelu