Alma Jantunen

  • Lasitaide
  • Taidekäsityö
  • Taiteilija
  • Käsityöläinen
  • Muotoilija
  • Pirkanmaa

Lasisirkus

  • Kokenut

Valmistuin lasialan artesaaniksi, lasinpuhaltajaksi, Wetterhoffin käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksesta 1996. Lisäoppia olen saanut lasialan workshopeissa ja kursseilla Suomessa ja USA:ssa.

Olen toiminut vuodesta 1999 alkaen päätoimisesti lasitaiteilijana ja lasinpuhaltajana työskennellen myös muille taiteilijoille, muotoilijoille ja muotoilualan oppilaitoksille.

Töitäni on kokoelmissa: Designmuseo, Suomen lasimuseo, Suomen Käsityön museo, Valtion taidekokoelma, Kyösti Kakkosen kokoelma, EMMA museon kokoelma ja Aseman Taidelaiturin kokoelma

Palkinnot: Postin taidepalkinto 2021, Taito-palkinto 2016, Ornamon Vuoden taidekäsityöläinen 2007

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Lasisirkus

Lasinpuhaltaja, taiteilija

1999 – nykyhetki

Koulutushistoria

Työnäytteet

2023

Teos on esillä Ranskassa Suomen Lasimuseon näyttelyssä: Glass Finlandia Des années 1930 à nos jours, Halle du Verre, Claret, France 7.4.- 26.11.2023

Suuret ajattelijat on kokoelma keskenään erilaisia lasikaktuksia. Teos on tehty erityisesti Ranskassa järjestettyä näyttelyä varten. Ranskassa alkoi kehittyä 1600- luvulla uudenlainen filosofinen aikakausi joka synnytti hyvin monenlaisia ideoita ja filosofisia suuntauksia . Aikakautta kutsutaan valistusajaksi ja liberaalia ajattelua johtivat filosofit joita kutsutaan suuriksi ajattelijoiksi.Teos kuvaa suurten ajattelijoiden moninaisuutta ja yleisemmällä tasolla teos juhlistaa ajattelun ja erilaisuuden vapautta. Teos koostuu lasiveistoksista joiden korkeus vaihtelee 15 cm-37 cm. Veistokset ovat vapaasti kuumana muovattua lasia jonka pinta on hiekkapuhallettu.

Lisää samankaltaisia profiileja

Irma Annanpalo-Tuisku
Irma Annanpalo-Tuisku
Taidekäsityö
Soile Hovila
Soile Hovila
Tekstiilitaide
Elina Huumo
Elina Huumo
Strateginen muotoilu
Sanna Oksanen
Sanna Oksanen
Sisustusarkkitehtuuri
Paula Ruuttunen
Paula Ruuttunen
Keramiikka
Sofia Fagerlund
Sofia Fagerlund
Sisustusarkkitehtuuri