Annaliisa Salmelin

  • Palvelumuotoilu
  • Asiakaskokemuksen muotoilu
  • Käyttöliittymäsuunnittelu
  • Graafinen suunnittelu
  • Muotoilija
  • Fasilitaattori
  • Projektipäällikkö
  • Uusimaa
  • Varsinais-Suomi

Vanhempi muotoilija, Aneljäviis

Muotoilutoimisto Aneljäviis

  • Kokenut


Olen työskennellyt viimeiset 20 vuotta muotoilun (MBA, BA) monialaisella kentällä, joista viimeiset 14 vuotta keskittynyt liiketoiminnan, palveluiden ja strategioiden käyttäjälähtöiseen kehittämiseen. Projekteissa toimin pääsääntöisesti projektin vetäjänä sekä muotoilijana. Tarvittaessa toimin myös asiantuntijan roolissa esim. asiakaskokemuksen kehittämisessä, käyttöliittymäsuunnittelussa sekä graafisena suunnittelijana. Oman yrityksen kautta referenssejä on kertynyt 12 vuoden aikana aina hyvinvointitoimialalta IT-alaan sekä yhteisöistä kaupunkien palveluiden kehitykseen.

Muotoilijana vahvuuksiani ovat empatiakyky, kokonaisuuden nopea konkretisointi, visualisointi ja kiteytys sekä monialaisen tiimin johtaminen. Muotoilijana uskon vahvasti verkostoihin, alojensa ammattilaisiin ja yhdessä tekemiseen. Kuunnellaan, kokeillaan ja onnistutaan!

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Päivitetty 8/2023

Aneljäviis

Vanhempi muotoilija / Perustaja

2011 – nykyhetki

Provoke Design Oy (Infinity Design Oy)

Johtava muotoilija

2006 – 2010

Koulutushistoria

Päivitetty 8/2023

Laurea Ammattikorkeakoulu

Master of Business Administration (MBA), Service Innovation and Design

2012 – 2014

Turun Ammattikorkeakoulu

Muotoilija AMK – Teollinen muotoilu

2002 – 2006

Työnäytteet

Käyttöliittymäsuunnittelu

Turun kaupunkiympäristötoimialan ympäristönsuojelu ylläpitää luontokeskusta Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa. Luontokeskuksessa oli tarve kahdelle kosketusnäytölle, jossa informoidaan alueen luonnosta, poluista ja tapahtumista.

Projekti toteutettiin kahdessa osiossa, jossa ensimmäisessä kartoitettiin lähtötilanteet, osapuolien tarpeet ja toiveet, teknisetvaatimukset sekä määriteltiin kohderymien odotuksia ja tarpeita. Toinen vaihe keskittyi sisällön tuotantoon, käyttöliittymän suunnitteluun ja toteuttamiseensekä testaus että kehitystyöhön koskeutusnäyttöjen että nettisivujen suhteen.A45:n vastuulla oli moniammatillisen tiimin johto, ‘tulkki’ kaupunkiympäristön ja ohjelmiston kehittäjän välillä sekä käyttöliittymäsuunnittelu yhdessä kaupunkiympäristö-toimen kuvittajan kanssa. Digiopasnäyttöjen käyttöliittymän lisäksi suunniteltiin Ruissalo Info -nettisivu, joka tukee fyysisten opasnäyttöjen toimintaa.Projekti jatkui vielä toisen vaiheen jälkeen, jossa edelleen ohjelmistoa kehitettiin käyttäjien kokemusten mukaan. Projektissa oli mukana A45:n lisäksikaupunkiympäristötoimi, IT-toimi, paikkapalvelut, ohjelmistosuunnittelija, laitevalmistaja, sisällön tuottaja ja kuvittaja.

Adobe IllustratorAdobe PhotoshopAdobe XdBenchmarkCustomer journey mapFasilitointiGraafinen suunnitteluHaastatteluHavainnointiKokeiluKonseptisuunnitteluKuvitusKäyttäjäpersoonaKäyttäjäpolkuKäyttäjätutkimusPrototypointiRautalankamalliUI designUser flowUX DesignYhteiskehittäminenYhteissuunnittelu

Yhteistyössä

Turun kaupunkiympäristötoimi

Käyttöliittymäsuunnittelu

2014

Design of the user interface (UI) of a medical instrument, usability development and graphic design”Dental Tracking System, DTS, is used to record and track (chosen) activities made to the articles registered into the system. Articles can be different kinds dental hand instruments or materials like dental fillings.”

Adobe IllustratorAdobe PhotoshopKäyttäjäpolku

Yhteistyössä

Nextfour Group Oy

Palvelumuotoilu

2020

Projektin tavoitteena oli “100” kohdan tarkistuslista, jonka avulla määritellään kunkin palveluasumista tuottavan palvelukeskuksen kokonaisvaltaisen palvelukokemuksen laatu asiakkaan näkökulmasta. Lista koottiin yhdessä pilottiryhmän (viisi eri palveluasumisen yksikköä) sekä asiakkaiden kanssa ja se toteutetaan joko sähköisenä lomakkeena tai mobiiliapplikaationa. Listan lisäksi määriteltiin mittaustapa ja skaala, jonka mukaan auditoija voi suorittaa tehtävänsä. Käyttäjä – VTKL:n auditoija, loppukäyttäjä – palvelukeskukset

Customer journey mapFasilitointiHaastatteluHavainnointiKonseptisuunnitteluKäyttäjäpersoonaKäyttäjäpolkuKäyttäjätutkimusMiroPrototypointiYhteiskehittäminenYhteissuunnittelu

Yhteistyössä

Vanhustyön keskusliitto ry
Palvelu Plus Oy

Liiketoimintamuotoilu

2021

Perustettavan yrityksen alkutaipaleella haluttiin vahvasti mukaan asiakas ja heidän tarpeensa, jotta yrityksen identiteetti olisi samaistuttava, kiinnostava ja ammatillinen asiakkaan näkökulmasta.Occun arvopohjan mukaisesti materiaalin oli oltava rehellistä, konkreettista ja suoraviivaista, jotta asiakastyö oikeasti helpottuu ja tieto muuttuu työkaluksi. Kaiken tavoitteena on hyvinvoiva perhe.

Adobe IllustratorAdobe PhotoshopAdobe XdBenchmarkCustomer journey mapGraafinen suunnitteluHaastatteluHavainnointiKonseptisuunnitteluKäyttäjäpersoonaKäyttäjäpolkuLogoPrototypointiUI designUser flowUX DesignYhteiskehittäminen

Yhteistyössä

Occu Oy

Työkalut ja menetelmät

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop
Adobe Xd
Benchmark
Customer journey map
Fasilitointi
Graafinen suunnittelu
Haastattelu
Havainnointi
Kokeilu
Konseptisuunnittelu
Kuvitus
Käyttäjäpersoona
Käyttäjäpolku
Käyttäjätutkimus
Prototypointi
Rautalankamalli
UI design
User flow
UX Design
Yhteiskehittäminen
Yhteissuunnittelu
Miro
Logo

Yhteistyössä

Turun kaupunkiympäristötoimi
Nextfour Group Oy
Vanhustyön keskusliitto ry
Palvelu Plus Oy
Occu Oy

Lisää samankaltaisia profiileja

Johanna Liipola
Johanna Liipola
Palvelumuotoilu
Merja Lamberg
Merja Lamberg
Vaate- ja asustesuunnittelu
Anna-Kaisa Eriksson
Anna-Kaisa Eriksson
Keramiikkataide
Korotovskaia Alina
Korotovskaia Alina
Käyttöliittymäsuunnittelu
Juulia Mäkipää
Juulia Mäkipää
Tekstiilisuunnittelu
Adithya Varadarajan
Adithya Varadarajan
Strateginen muotoilu