Helena Vaari

  • Taidekäsityö
  • Tekstiilitaide
  • Käsityöläinen
  • Taiteilija
  • Muotoilija
  • Päijät-Häme

Helena Vaari Design

  • Konkari

Olen tekstiilitaiteilija, käsityömestari ja muotoilija.

Suunnittelen ja valmistan taide- ja kirkkotekstiilejä asiakkaan kohteisiin. Osallistun yhteis- ja yksityisnäyttelyihin. Tekniikkani on kollaasinomaista applikaation ja vapaan konekirjonnan yhdistelmää. Ompelen erilaisia kankaita toisiinsa päällekkäin ja lomittain – maalaan ompelukoneella. Lanka on väri ja neula sivellin.

Ohuen ompelulangan kolmiulotteisuus kertaantuu, kun eriväriset langat kirjotaan yhteen kuviksi. Kuviin tulee lankojen struktuurin, kiillon ja kierteen avulla elävyyttä, voimaa ja syvyyttä. Kuvio voi olla myös graafista, langanohutta viivaa. Vaihdan langan värin ja minulla on uusi ´´kynä´´ käytössäni.

35 vuoden aikana käsistäni on lähtenyt 400 kirkkotekstiiliä 14 kirkkoon. Olen tehnyt kuusi piispankaapua. Ne kaikki tekstiilit ovat edelleen käytössä seurakuntien tilaisuuksissa.

I am a textile designer and an artist of arts and crafts.

I design and sew works of textile art for both private residence and public premises. Textiles for Churches are my specialities. I take part on exhibitions and have ones of my own.
My techniques are application, free machine embroidery and textile collage. I call it painting by sewing machine. The yarns are my colours and the needle is my brush.

The tiny yarns have special power. The yarn is three-dimensional, it has the twist and the beautiful shine. When I sew hundreds of tiny twisted yarns together, the power and the three-dimensional effect of the yarns will strengthen.

Ecclesiastical Textiles

Helena Vaari also designs ecclesiastical textiles, where the symbols and stories make an essential element. A leaf, for example, symbolizes the beginning of new life. These symbols come from the Bible. Each church is one of the kind and therefore these textiles are unique taking into consideration the architecture and the interior of the church.

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Koulutushistoria

Työnäytteet

Taidekäsityö

2023

HELENA VAARI on tekstiilitaiteilija, käsityömestari ja muotoilija, joka on tullut viime vuosina erityisen tunnetuksi kirkkotekstiileistään. Hän on suunnitellut ja valmistanut niitä jo lähes 400 kappaletta. Niillä on kaunistettu uusia ja korjattuja kirkkoja sekä muita tiloja kuten myös puettu useita piispoja.NEULA SIVELTIMENÄ -kirja kertoo myös Helena Vaarin urasta ja tavasta toimia tekstiilitaiteilijana ja käsityömestarina.

KIRKKOTEKSTIILIT ovat olennainen osa jumalanpalveluselämää. Ne kaunistavat kirkkoja ja julistavat symboliikallaan.Veijo Koivulan uusi teos avaa liturgisten tekstiilien merkitystä sekä historiallista taustaa ja käytäntöä. Näin kirja on ikkuna kirkkotekstiilien ja symbolien rikkaaseen maailmaan sekä samalla värien, kankaiden ja lankojen maailmaan.HELENA VAARI on tekstiilitaiteilija, käsityömestari ja muotoilija, joka on tullut viime vuosina erityisen tunnetuksi kirkkotekstiileistään. Hän on suunnitellut ja valmistanut niitä jo lähes 400 kappaletta. Niillä on kaunistettu uusia ja korjattuja kirkkoja sekä muita tiloja kuten myös puettu useita piispoja.NEULA SIVELTIMENÄ -kirja kertoo myös Helena Vaarin urasta ja tavasta toimia tekstiilitaiteilijana ja käsityömestarina.Neula siveltimenä on ilmaisu sille, miten Helena Vaari työtään tekee: neula on sivellin, langat ja kankaat värejä, ja hän maalaa ompelukoneella. Teokset ovat taidekäsityötä, jossa jokainen tikki on erilainen.Helena Vaarin tekstiilit ovat käyttöä kestäviä uniikkeja kirkkotekstiilejä.Koko: 240 * 260Laajuus: 220 sivua.Sisältää ruotsin- ja englanninkieliset tiivistelmät.Kannet: kovat ISBN: 978-952-396-079-4

KirkkotekstiilitKäsityöOmpeluTaidekirjonta

Yhteistyössä

Rovasti, tietokirjailija Veijo Koivula

Kustantaja Väyläkirjat

Työkalut ja menetelmät

Kirkkotekstiilit
Käsityö
Ompelu
Taidekirjonta

Materiaalit

Tekstiili

Yhteistyössä

Rovasti, tietokirjailija Veijo Koivula
Kustantaja Väyläkirjat

Lisää samankaltaisia profiileja

Pinja Metsäkoivu
Pinja Metsäkoivu
Sisustusarkkitehtuuri
Simo Lahtinen
Simo Lahtinen
Teollinen muotoilu
Jasmin Taulio Wihonen
Jasmin Taulio Wihonen
Sisustusarkkitehtuuri
Antti Anttalainen
Antti Anttalainen
Teollinen muotoilu
Riina Ek
Riina Ek
Sisustusarkkitehtuuri