Irina Viippola

  • Teollinen muotoilu
  • Strateginen muotoilu
  • Liiketoimintamuotoilu
  • Palvelumuotoilu
  • Muotoilija
  • Fasilitaattori
  • Opettaja
  • Puhuja
  • Uusimaa

Studio Viippola Oy

  • Konkari

Olen luova ongelmanratkaisija, joka on työskennellyt muotoilun ja muotoilun johtamisen parissa yli 20 vuotta. Minulla on teollisen muotoilijan koulutus ja tällä hetkellä pyöritän omaa suunnittelutoimistoani, Studio Viippolaa. Sen ohella toimin Aalto yliopistossa muotoilun työelämäprofessorina.

Suunnitteluperiaatteitani ovat käyttäjien arvojen, tarpeiden ja toiveiden syvällinen ymmärtäminen, luotujen suunnitteluratkaisujen ja käytettyjen materiaalien pitkäikäisyyden varmistaminen sekä kiertotalous menetelmien hyödyntäminen kestävien ratkaisujen luomisen tukena.

Työhistoria

Työkokemus

Päivitetty 8/2023

Studio Viippola Oy

Designer

2021 – nykyhetki

Aalto University

Työelämän professori (osa-aikainen)

2023 – nykyhetki

Fiskars Group

Senior Design Lead

2009 – 2021

Koulutushistoria

Päivitetty 5/2023

Aalto University (University of Art and Design Helsinki)

Master of Arts

1993 – 1999

Työnäytteet

2023

Kazuma Co. on japanilainen kolmannen sukupolven perheyritys, joka valmistaa verhokankaita ja verhoja. Yhdessä Studio Viippolan ja tekstiilisuunnittelija Sachiko Yamamoton kanssa Kazuma on kehittänyt uuden kotivaate- ja tekstiilivalikoiman ja sen ympärille brändin ”Tuuli”.

Minun vastuullani on ollut konseptin ja valikoiman kehittäminen, värisuunnittelu, projektin johtaminen sekä uuden brändin ilmeen kehittäminen. Kuva: Juho Länsiharju

Yhteistyössä

https://e-kazuma.jp

2016

Iittala X Issey Miyake -mallisto on kokoelma korkealaatuista keramiikkaa, lasia ja kodintekstiilejä, joiden avulla voit pysähtyä ja nauttia hetkestä.

Mallistoa suunniteltiin kuuden hengen voimin kahdessa paikassa. Minun vastuullani oli konseptin ja valikoiman kehittäminen, lasi- ja keramiikkaesineiden suunnittelu, värisuunnittelu, projektin hallinta ja johtaminen. Kuva: Fiskars Finland

Yhteistyössä

Fiskars Finland / Iittala, Issey Miyake Design Studio

2018

Mainio sarjan kehitys lähti liikkeelle ajatuksesta luoda rento, moneen tarkoitukseen soveltuva ja pienet tilat huomioiva astiasto.

Tavoitteena oli suunnitella esineitä, jotka olisivat kevyitä, helppokäyttöisiä ja pinottavia: astiasto, jossa yhdistyvät käytännöllisyys, monipuolisuus ja kestävyys. Suunnittelin samaan aikaan muodot sekä koristeen, joka haki inspiraatiota vanhasta Arabian Ivalo -koristeesta. Kuva: Fiskars Finland

Yhteistyössä

https://arabia.fi/astiasarjat/mainio-sarastus

Yhteistyössä

https://e-kazuma.jp
Fiskars Finland / Iittala, Issey Miyake Design Studio
https://arabia.fi/astiasarjat/mainio-sarastus

Lisää samankaltaisia profiileja

Evita Haapakangas
Evita Haapakangas
Sisustusarkkitehtuuri
Eero Hintsanen
Eero Hintsanen
Korumuotoilu
Elina Saari
Elina Saari
Taidekäsityö
Reetta Karri
Reetta Karri
Palvelumuotoilu
Jarkko Saunamäki
Jarkko Saunamäki
Käyttökokemusmuotoilu