Katri Oikarinen

  • Käsityöläinen
  • Muotoilija
  • Taiteilija
  • Uusimaa
  • Kokenut

Taiteellisessa työssä käyttämäni materiaalit vaihtelevat kierrätysmateriaaleista luonnonmateriaaleihin sekä perinteisempiin materiaaleihin. Intuitio ja materiaalin kokeellinen lähestyminen ovat lähtökohtia teoksilleni. Eri materiaalit vievät teosten aiheet sattumanvaraisiin suuntiin. Minua kiehtoo se, että kaikessa
sattumanvaraisuudessakin piilee merkityksiä, mitkä uudelleen järjestettyinä noudattavatkin jotakin kaavaa. Aika, paikka ja katsoja muodostavat jälleen uuden merkityksien verkoston. Mitä oikeastaan sattuma on?
Työskennellessäni teen usein useampaa teosta yhtä aikaa. Työvälineet vaihtelevat giljotiinista moottorisahaan ja mattopuukosta pinsetteihin. Tutkivaa ja kokeellista työskentelytapaani ohjaavat kulutuskriittisyys, lapsenmielinen uteliaisuus, uusien ideoiden kehittely ja intuitio.
Olen itseoppinut laulaja lauluntekijä ja looperartisti ja toiminut keikkailevana muusikkona ja artistina yli seitsemän vuotta ja julkaissut englanninkielisen debyyttialbumin vuonna 2019. Teen parhaillaan suomenkielistä albumia.
Viimeaikaisissa projekteissani olen yhdistellyt musiikkia ja taidetta. Luonnonmateriaaleista kehittämäni ja rakentamani soittimet ovat enenevissä määrin osa musiikkiesityksiäni. 
Työskentelen omalla työhuoneellani Hyvinkäällä, missä minulla on puitteet harjoittaa niin musiikillista kuin kuvataiteellista ammatillista toimintaani ja missä järjestän myös kursseja ja konsertteja.

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Koulutushistoria

Aalto-yliopisto

Taiteen maisteri

2022 – 2024

Aalto-yliopisto

Taiteen kandidaatti

2015 – 2019

Lisää samankaltaisia profiileja

Veera Kolehmainen
Veera Kolehmainen
Strateginen muotoilu
Kati Walkeajärvi
Kati Walkeajärvi
Sisustusarkkitehtuuri
Janne Asikainen
Janne Asikainen
Pakkausmuotoilu
Chao-Hsien Kuo
Chao-Hsien Kuo
Korumuotoilu
Rapp Aino
Rapp Aino
Teollinen muotoilu