Sari Kettunen

  • Tekstiilitaide
  • Taidekäsityö
  • Tekstiilisuunnittelu
  • Taiteilija
  • Käsityöläinen
  • Etäyhteys
  • Päijät-Häme

Sari Kettunen Art

  • Kokenut

Olen tekstiilitaiteilija Sari Kettunen ja tahdon auttaa sinua luomaan viihtyisiä koteja ja toimitiloja vastuullisesti toteutetun tekstiilitaiteen avulla.

Minua kiehtovat vanhat tarinat ja kansantaide sen eri muodoissa. Niistä välittyy vuosituhansien takaa asioita ihmisenä olemisesta ja kulttuurista. Eniten kuitenkin saan innoitusta upeasta luonnolta ympärillämme. Se on pohjaton luovuuden lähde.

Työskentelytapani on innovatiivinen ja kokeileva, mutta myös täydellisyyteen pyrkivä ja pikkutarkka. Haluan jokaisen työn edetessä oppia jotakin uutta. Nautin kankaankudonnan teknisestä puolesta ja tekniikan aiheuttamista rajoitteista, jotka haluan aina voittaa. Tahdon jokaisen teokseni olevan sisällöllisesti puhutteleva ja taiturimaisesti toteutettu.

Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Päivitetty 2/2024

Sari Kettunen Art

Tekstiilitaiteilija, yrittäjä

2015 – nykyhetki

Kulman Kankaat

Tekstiilisuunnittelija, käsityöyrittäjä

2002 – 2014

Hämeenlinnan historiallinen museo

Museoassistentti

2000 – 2001

Tekstiiliverstas

Teollinen kutoja

1999 – 1999

Koulutushistoria

Päivitetty 8/2023

Turku AMK, taideakatemia

Medianomi YAMK

2020 – 2022

Hämeen ammattikorkeakoulu, muotoilun koulutusohjelma

Artenomi AMK

1997 – 2021

Työnäytteet

Tekstiilitaide

2023

Gaian luomat on teos, joka saa katseemme viivähtämään taivaan, vuorten ja meren kauniissa liitossa.

Gaian luomat on kahden teoksen muodostama kokonaisuus, jossa yhdistyvät yksi luomis mytologioista, upeat luonnon muodot ja huoli ympäristömme tilasta. Teos on kudottu käsin luonnonväreillä värjätyistä suomalaisten lampaiden villoista, biodynaamisesti tuotetusta villasta sekä GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Teoskokonaisuus on muoviton ja valmistuksen kaikissa vaiheissa on huomioitu ympäristönäkökulmat sekä eettisyys. Teokseen on integroitu akustiikkaelementti (abrobtioluokka B).

Kudonta

Tekstiilitaide

2022

Ilta Kalliojärven rannalla -teos kertoo tarinaansa erämaan rauhasta, laineiden liplatuksesta ja metsän huminasta mystisen Kalliojärjen rannalla.

Ilta Kalliojärven rannalla on neljän teoksen muodostama kokonaisuus, jossa yhdistyvät leirinuotion rätinä hämyisen metsän ja mystisen erämaajärven tunnelmaan. Teokset on kudottu käsin luonnonväreillä värjätyistä suomalaisten lampaiden villoista, biodynaamisesti tuotetusta villasta sekä GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Teoskokonaisuus on muoviton ja valmistuksen kaikissa vaiheissa on huomioitu ympäristönäkökulmat sekä eettisyys. Teokseen on integroitu akustiikkaelementti (abrobtioluokka B).

Kudonta

Tekstiilitaide

2022

Eedenin kesä kutsuu meitä antautumaan valolle.

Eedenin kesän päätähtenä on lempeän polttava aurinko, joka valaisee nummen, jolla hyvän- ja pahantiedonpuu sekä elämänpuu kastavat. Tuo aurinko kutsuu meitä antautumaan valolle. Teos on kudottu käsin kangaspuissa.

Kudonta

Tekstiilitaide

2018

Felicity, kuvaa nuorta naista aikuisuuden kynnyksellä. Teos syntyi tyttären muutettua omilleen.

Teoksen valmistaminen oli hidasta, sillä jokainen yksityiskohta on käsin poimittu. Luonnosta tehdessäni en tullut ajatelleeksi millaiseen liemeen tulisin itseni laittamaan tämän teoksen valmistamisen suhteen. Koko teoksen valmistamisprosessi muistutti kodista irtautumista ja itsenäistymistä draamoineen kaikkineen, jotka nekin tarvitsevat paljon aikaa. Lopputulos näyttää helpolta ja keveältä. Felicity on yksi elämän onnellisista hetkistä. Felicity kuuluu Valtion taideteostoimikunnan kokoelmiin.

Kudonta

Työkalut ja menetelmät

Kudonta

Materiaalit

Puu
Tekstiili

Lisää samankaltaisia profiileja

Hanna Ahonen
Hanna Ahonen
Vaate- ja asustesuunnittelu
Salla-Maaria Syvänen
Salla-Maaria Syvänen
Tekstiilisuunnittelu
Carita Ahonen
Carita Ahonen
Sisustusarkkitehtuuri