Helena Jyrkkä

  • Strateginen muotoilu
  • Palvelumuotoilu
  • Muotoilija
  • Fasilitaattori
  • Uusimaa

MUOTOILIJA VALMIINA UUSIIN HAASTEISIIN

  • Kokenut

Luotan työssäni muotoiluajatteluun perustuvien menetelmien tuottamaan arvoon ja prosessiin, mutta uskallan nojata myös kokemuksen vahvistamaan intuitioon. Koen, että oman työpanoksen hahmottaminen ja vaikutuksen ymmärtäminen osana kokonaisuutta on motivoitumisen peruskivi. Ja koska jokaisessa projektissa on mukana erilaista osaamista ja näkökulmia, on lopputulos juuri niin onnistunut kuin osapuolten välinen kommunikaatio.

Olen työurani aikana nähnyt liiketoiminnan ääripäät yksityisyrittäjänä ja osana suurta kansainvälistä korporaatiota, lukuisia asiakasorganisaatioita unohtamatta. Koen tämän antavan minulle hyvän ymmärryksen erilaisista yrityskulttuureista ja toimintatavoista.

Viimeiset 6 vuotta  olen keskittynyt tilojen toiminalliseen kehittämiseen, jonka edellytyksenä on asiakasorganisaation työtapojen ja -prosessien ymmärtäminen. Palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmien käyttö sekä työpajojen fasilitointi on ollut merkittävä osa työtäni opiskeltuani strategista muotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa 2017-2019 (yamk), ja päästyäni testaamaan oppeja  kiinteistöalan asiantuntijapalveluita tarjoavan Newsecin operoimissa tilamuutoshankkeissa. Työympäristökehityksen asiantuntijana olen vastannut tilan käyttöä ohjaavien toiminnallisten konseptien laatimisesta asiakasorganisaatioille. Fyysisen työympäristön kehittäminen pitää poikkeuksetta sisällään myös toimintamallien ja työtapojen uudistamista, sekä muutokseen valmentamista.

Juuri nyt skannaan uteliaana työtilaisuuksia, joissa voin hyödyntää muotoilijan koulutustani ja työkokemustani uudella tavalla. Etsin ihmisen kokoista työyhteisöä, jossa monialainen tiimi tähtää yhteisvoimin strategisten tavoitteiden, operatiivisen toiminnan ja ensiluokkaisen asiakaskokemuksen toteutumiseen.


Työhistoria

Avaa CV

Työkokemus

Päivitetty 10/2023

Newsec Property Asset Management Oy

Työympäristökehityksen asiantuntija

2018 – 2023

KVA Arkkitehdit Oy

Työympäristökonsultti

2017 – 2018

Tila- ja kalustesuunnittelu Talentti (Tmi)

Muotoilija, yrittäjä

2002 – 2017

Ikea Oy

Keittiösuunnittelija, sisustussuunnittelija

1999 – 2001

Koulutushistoria

LAMK Muotoiluinstituutti

Muotoilija YAMK

2017 – 2019

Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemia

Muotoilualan artenomi AMK

1992 – 1997

Lisää samankaltaisia profiileja

Susanna Uusitalo
Susanna Uusitalo
Sisustusarkkitehtuuri
Evita Haapakangas
Evita Haapakangas
Sisustusarkkitehtuuri
Veera Kolehmainen
Veera Kolehmainen
Strateginen muotoilu
Juho Kastemaa
Juho Kastemaa
Keramiikka
Rapp Aino
Rapp Aino
Teollinen muotoilu