Minja Kolehmainen

  • Julkinen taide
  • Kalustesuunnittelu
  • Taidekäsityö
  • Käsityöläinen
  • Taiteilija
  • Muotoilija
  • Uusimaa

www.minjakolehmainen.com

Minja ja Mobile Workshop

  • Konkari

Luon veistoksia ja installaatioita julkisiin ja yksityisiin tiloihin.

Taiteilija ja puuseppä Minja Kolehmainen tutkii veistosten, installaatioiden, huonekalujen ja kuvitusten avulla yhteyttä minuuden ja luonnon välillä.

Kolehmainen on viettänyt minimalistista kulkurielämää työskennellen samalla taiteen parissa ja asuen täysipäiväisesti pienessä matkailuautossa nimeltä Minja & Mobile Workshop. Hän on Suomen ainoa ja ehkä ensimmäinen mobiiliverstaassa asuva ja työskentelevä taiteilija. Vuonna 2021 Hän remontoi autoon verstaan sekä kodin ja matkusteli ympäri Suomea ja muuta Eurooppaa. Tällä hetkellä hän liikkuu ja elelee taas Suomessa. Minimalistinen elämäntyyli on opettanut häntä paljon teknisesti, taiteellisesti ja henkisesti. 

Luonto on Kolehmaisen tärkein arvo. Se näkyy myös hänen taiteessaan: tarkoin valittuja puulajeja, korkealaatuisia ja kestäviä veistoksia, jotka eivät kuormita luontoa tai tekijää. 

Minja Kolehmaisen teoksia on nähty Suomen lisäksi myös Japanissa, Englannissa, Ranskassa sekä Tanskassa. Yksi hänen teoksista löytyy Museum For fine Woodworking objects -kokoelmasta,  New Hampshiressa, Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä Kolehmainen keskittyy pienempiin puisiin käsinveistettyihin veistoksiin, jotka hän luo liikkuvassa mobiiliverstaassaan. Minjan aikaisempi tuotanto koostuu pääasiassa veistoksellisista huonekaluista, jotka yhdistää illuusiota, taidetta sekä käytännöllisyyttä. 

Kipsi ja kipsivalut ovat toiminut viimeisimpänä materiaalikokeiluna. Tähän materiaaliin ja tekniikkaan hän tutustui Portugalissa.

Työhistoria

Työkokemus

Minja & Mobile Workshop/Taiteellinen työskentely

Apuraha, Suomen Kulttuurirahasto

2021 – 2022

Nikari Oy

Puuseppä

2013 – 2021

Unto This Last

Cnc koneen työstäjä ja huonekalujen kokoonpanija.

2010 – 2011

Koulutushistoria

Nikari Oy

Puusepän ammattitutkinto

2013 – 2015

Teuvan aikuiskoukutuskeskus

Puualan perustutkinto

2011 – 2013

University For Creative Arts

Applied Arts BA

2006 – 2009

Västra Nylands Folkhögskola

Visual Arts

2005 – 2006

Työnäytteet

2022

https://www.minjakolehmainen.com/installation2/Valettu kipsiKoko 63cm x 54cm x 13cm

Materiaali: käsinveistetty lehmusKoko: 22cm x  2,2cm

2023

Ajatukset, mallit ja tunteet jotka eivät enää palvele sinua. On aika päästää niistä irti..Materiaali: käsinveistetty lehmusYhden lehden koko noin 20cm x 10 x 1,7cm

2023

Kosketeltava teos.Materiaali: Käsinveistetty lehmusKoko: 48cm x 3cm

2019

Teoskokonaisuus, joka käsittelee käsin tehdyn jakkaran hintaa. Koko prosessi, hinnat ja työstöajat ovat julki.

Tämä teoskokonaisuus on tehty Fiskarsin kesänäytelyyn nimeltä TEHDAS, vuonna 2019.Yhdeksän jakkaran sarjan tekovaiheet on kuvattu ja kirjattu ylös ja jaettu julkisesti.

2023

Teoksia saa koskea ja tunnustella. Rohkaisen pysähtymään, hiljentymään ja aistimaan. Materiaali: käsinveistetty lehmus

2023

Omien rajojen opetteleminen. Jokainen katastrofi on arvokas oppitunti. Joko opit siitä tai tulet vain uudelleen “hakatuksi”, kunnes mitään ei ole enää jäljellä.On aika oppia ja tehdä muutos.Vastuu on sinun.Materiaali: Valettu kipsi

2015

Tuoli on veistos joka yhdistää taiteen sekä käytännöllisyyden. Limited edition of 200 pieces.Numeroitu.Materiaali: Runko koivu, Istuin SaarniKoko:H 78cm, W 45cm x D 47cm

Tarkoin valittu materiaali, joka luo illuusion pehmeästä istuimen verhoilusta. Tämä teos on vuoden 2015 omakuva. Olen nähnyt aina huonekalut omina personinaan ja jopa ihmismäisinä. Tuoli on veistos joka yhdistää taiteen sekä käytännöllisyyden. Limited edition of 200 pieces.Numeroitu.Materiaali: Runko koivu, Istuin SaarniKoko:H 78cm, W 45cm x D 47cm

Lisää samankaltaisia profiileja

Tuuli Autio
Tuuli Autio
Visuaalinen taide
Jenny Wacklin
Jenny Wacklin
Sisustusarkkitehtuuri
Eeva Räsänen
Eeva Räsänen
Tekstiilisuunnittelu
Maritta Poijärvi
Maritta Poijärvi
Tekstiilisuunnittelu
Pia Salmi
Pia Salmi
Kaupunkimuotoilu